Weerbericht:
Vanavond en vannacht in het zuiden op diverse plekken sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Dampende vaten gevonden bij IJzendijke

Toegevoegd: 07-09-2018, 00.59 uur - Update: 09-09-2018, 12.38 uur
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Vlakbij de Belgische grens zijn donderdagavond verschillende gedumpte nog dampende vaten met chemisch afval gevonden.


De vondst werd rond half tien gedaan bij de Mollekotweg bij IJzendijke. Ter plekke lagen verschillende blauwe vaten tussen de bosschage in de berm. Omdat onduidelijk was wat voor stof er in de dampende vaten zat werd de brandweer ter plekke gevraagd.

Toen de brandweer arriveerde hing ter plekke een soort mist over de weg. De blusploeg van IJzendijke deed verschillende metingen maar uiteindelijk kon niet worden vastgesteld welke stof er in de vaten zat. De vindplaats is afgezet met linten. Een gespecialiseerd bedrijf heeft de vaten vrijdag opgeruimd.

De politie doet nader onderzoek naar de herkomst van de vaten. Vermoedelijk is er echter sprake van drugsafval. Bij de Koegorsstraat in Terneuzen werd eerder deze week een soortgelijke vondst gedaan. Woensdag werden hier eveneens nog dampende vaten gevonden.


Foto's
Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren