Weerbericht:
Wolkenvelden en enkele opklaringen met eerst mist. Vanavond regen en sneeuw
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Asbest Aardenburg alleen op perceel zelf

Toegevoegd: 08-09-2018, 21.18 uur
Het nablussen is nog in volle gang. Het nablussen is nog in volle gang.
Het nablussen is nog in volle gang.
© Foto: Roland de Jong / Provicom
Door: Roland de Jong

AARDENBURG - De asbest die is vrijgekomen bij de grote brand in Aardenburg is vermoedelijk alleen op het perceel van de uitgebrande schuur zelf terecht gekomen. Dat meldt de Veiligheidsregio Zeeland.


Volgens de Veiligheidsregio is het terrein aan de Langeweg zo'n 2 hectare groot. "De verspreiding van asbestdeeltjes beperkt zich hoogstwaarschijnlijk tot het perceel zelf of delen daarvan", zo liet een woordvoerder rond 21.10 uur weten.

Het nablussen van de brand, welke rond 18.20 uur werd opgemerkt, is nog altijd in volle gang. Een kraan is ter plaatse om sloopwerkzaamheden te kunnen verrichten en zo effectiever te kunnen blussen. Een hulpverleningsvoertuig is ingezet om te zorgen voor extra licht.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
De groot (9-9-2018 om 15:57)
@waldorf u heeft deels gelijk. De concentratie vezels zal na 10 km zo verwaaid zijn dat deze aan de maximale norm voldoet. Wel is het vrijwel zeker dat gezien het verbrande oppervlakte en de windrichting er een grotere verontreiniging heeft plaats gevonden dan alleen het perceel.
Waldorf (8-9-2018 om 22:33)
Laat u niks op de mouw spelden. Deze asbestdeeltjes komt in een straal van 50 km. eromheen terecht. Ook Middelburg, Hulst, Goes e.o. afhankelijk van de windrichting.
Cookie-instellingen beheren