Radioactief afval gevonden in Vlissingen

Toegevoegd: 10-09-2018, 20.23 uur

De gemeente heeft uit voorzorg het werk stilgelegd.
De gemeente heeft uit voorzorg het werk stilgelegd.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vandaag zijn rond het middaguur de werkzaamheden in de Scheldewijk op het Scheldekwartier achter de Paul Krugerstraat in Vlissingen tijdelijk stilgelegd. Dit is gebeurd nadat de gemeente door een afvalverwerker op de hoogte is gesteld van een licht verhoogde radioactieve waarde van afgevoerd materiaal.

Containers worden bij de poort van de afvalverwerker voor verwerking altijd gescreend. Met de eerste zeven containers was niets aan de hand, maar in de achtste container was sprake van een licht verhoogde radioactieve waarde. De container is bij de afvalverwerker apart gezet, in afwachting van nader onderzoek. Tot de uitkomsten hiervan bekend zijn, heeft de gemeente uit voorzorg het werk stilgelegd, het terrein afgesloten en is er extra bewaking.

Door de brandweer zijn vandaag metingen verricht op en rond het terrein, er zijn daarbij geen verhoogde waardes gemeten. De Scheldewijk ligt in het noorden van het Scheldekwartier en ligt tussen de Paul Krugerstraat en de De Willem Ruysstraat. Op het terrein worden momenteel alle kabels en leidingen verwijderd om het terrein bouwrijp te maken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (12-9-2018 om 09:15)
@Bewoner, Rustig aan, het is geen chernobyl hoor.
Bewoner (11-9-2018 om 23:08)
Loop al langere tijd met diversen gezondheid klachten rond dokters weten het niet en kunnen niets vinden nu blijk ik jaren in een radio actieve omgeving te wonen
Ron (11-9-2018 om 17:57)
Vroeger werden op die locatie veel Rontghen foto's gemaakt van lasnaden in werkstukken uit de Plaatwerkerij en ook grote buizen, dit klusje werd gedaan door het interne Laboratorium, misschien zijn daar restanten achter gebleven.