OM eist celstraf voor serie inbraken

Toegevoegd: 13-09-2018, 19.32 uur

OM eist celstraf voor serie inbraken
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen de twintigjarige R. B. uit Renesse is donderdag een taakstraf van 160 uur, een celstraf van 99 dagen (gelijk aan het voorarrest), en een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden geëist.

B. wordt er onder meer van verdacht betrokken te zijn bij een serie inbraken in huisjes op vakantieparken in het Schouwse, heling en betrokkenheid bij het runnen van een hennepkwekerij in Zierikzee en Serooskerke (SD). Bij de inbraken werden tv's, een stofzuigers, drank en een regenjas buitgemaakt. De misdrijven waarvoor B. zich moest verantwoorden werden eind vorig-, begin dit jaar gepleegd.

B. werd vorig jaar veroordeeld voor openlijke geweldpleging en mishandeling. De rechtbank achtte toen alleen wederrechtelijke vrijheidsberoving (gijzeling), poging toebrengen zwaar lichamelijk letsel en bedreiging bewezen en veroordeelde hem toen tot 29 dagen cel plus een voorwaardelijke celstraf van 151 dagen, een alcoholverbod en een proeftijd van drie jaar.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750