Alcoholcontrole in Vlissingen-Oost

Toegevoegd: 14-09-2018, 16.24 uur

Alcoholcontrole in Vlissingen-Oost
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Vrijdagmorgen zijn in het havengebied van Vlissingen-Oost ruim honderd professionele bestuurders op het gebruik van alcohol gecontroleerd.

De controle was vooral gericht op het gebruik van alcohol door professionele bestuurders, omdat het bekend is dat zij 's morgens vroeg nog dronken achter het stuur zitten. Vaak komt dit door restalcohol van de avond ervoor.

Tussen 6.00 en 10.30 uur controleerden agenten met opsporingsambtenaren van de douane de bestuurders van 70 vrachtwagens, bijna dertig bedrijfsbusjes, zeven personenauto's, een bestuurder van een heftruck en een bromfiets. Bij twee bestuurders werd nog restalcohol geconstateerd. Eén bestuurder zat boven de wettelijk toegestane limiet en kreeg een rijverbod van een uur en een proces-verbaal. De ander bleek net onder de limiet te zitten en kreeg een waarschuwing.

De douane onderwierp verder een aantal voertuigen aan een controle vanwege het vervoer van douanegoederen. Er werden geen bijzonderheden ontdekt.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (16-9-2018 om 08:53)
op zoek naar "rest" alcohol.....in de ochtend beter avonds controleren op zoek naar alcohol.. succes gegarandeerd dan..zeker weten..