Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 177 km

Verdachte poging doodslag blijft vastzitten

Toegevoegd: 18-09-2018, 16.43 uur
In april sloeg de vrouw het slachtoffer met een klauwhamer.
In april sloeg de vrouw het slachtoffer met een klauwhamer.
© Foto: Wilco Roeleven
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 38-jarige C. H. uit Halsteren mag haar berechting niet in vrijheid afwachten. Dat heeft de rechtbank in Middelburg dinsdag besloten. H. zit vast omdat ze in maart in Goes haar partner met een mes in zijn rug zou hebben gestoken.


In april sloeg de vrouw de man met een klauwhamer, waardoor hij een gebroken neus en een bloedend oor opliep. Uit de reclasseringsrapportage blijkt dat eerdere interventies niet hebben geholpen en - mocht de vrouw vrijkomen - er een grote kans op herhaling is. De rechtbank is daarom van oordeel dat de persoonlijke belangen van de vrouw niet opwegen tegen de maatschappelijke belangen.

De zaak wordt inhoudelijk behandeld staat gepland op 10 december. Of die datum ook gehaald gaat worden is nog maar de vraag. De vrouw moet nog door gedragsdeskundigen worden onderzocht of geobserveerd en er is een wachtlijst die enkele maanden bedraagt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren