Weerbericht:
Vanavond en vannacht in het zuiden op diverse plekken sneeuw
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie naar vermiste surfer Oesterdam

Toegevoegd: 18-09-2018, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Op de Oosterschelde is vanmiddag bij de Oesterdam gezocht naar een vermiste surfer. De man werd uiteindelijk in goede gezondheid teruggevonden.


De hulpdiensten sloegen rond 15.25 uur groot alarm. Verschillende duikploegen, twee tankautospuiten, twee reddingsboten, een brandweerboot, een kustwachtvliegtuig en een helikopter werden naar de Oesterdam tussen Rilland en Tholen gestuurd.

Twee andere watersporters konden de man rond 16.25 uur aan de kant brengen. Volgens de PZC had de man materiaalpech gekregen en had hij zeker een uur rondgedreven. De kitesurfers wisten de man op sleeptouw te nemen. Hij bleek ongedeerd te zijn gebleven. Verdere hulp was niet nodig.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kees (19-9-2018 om 19:23)
Gewoon overlaten aan de KNRM dit soort incidenten. Nu heb je een overkill aan hulpverlening.
wim (19-9-2018 om 07:18)
Gelukkig voor de man dat alles gelukkig goed is afgelopen, als zo iets leest wat komt er dan onvoorstelbaar als hulpdiensten zo snel direct ingezet kunnen ingezet worden wat is dit zeer goed geregeld.
Cookie-instellingen beheren