Zeilers twee keer vast op één middag

Toegevoegd: 20-09-2018, 03.49 uur

Dit jacht moest woensdag maar liefst twee keer worden losgetrokken.
Dit jacht moest woensdag maar liefst twee keer worden losgetrokken.
1
© Foto: KNRM Veere
Door: Roland de Jong

VEERE - De KNRM is woensdagmiddag twee keer ingezet nadat hetzelfde jacht op twee verschillende locaties was vastgelopen.

Nadat de bemanning van de reddingboot Oranje rond 16.20 uur voor een eerste keer moest uitvaren, liepen het jacht even later bij Kamperland opnieuw vast toen de zeilers terugvoeren naar de jachthaven. "Wellicht waren ze zo geschrokken van alle consternatie rondom het in moeten schakelen van de hulp van een reddingboot dat ze niet helemaal scherp meer", zo schrijft de KNRM op Facebook.

De zeilers hebben toegezegd donateur te worden van de reddingmaatschappij.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kramer (20-9-2018 om 12:08)
Als je maar weinig vaart moet je vooral niet met de harde wind zeilen. En het is wel makkelijk als je weet waar je kunt varen een beetje kennis van navigatie hebt.
Walter St.J (20-9-2018 om 08:12)
Mensen, die zo voorbereid het water opgaan zijn een gevaar voor zichzelf en voor anderen. De KNRM moet niet wachten op een mogelijk donateurschap van dit soort personen, maar gewoon een tarief vragen voor reddingen, waarbij een echt ongeluk iets anders is.