Weerbericht:
Buiig. Morgen overdag tijdelijk droog, later regen
Verkeersinformatie:
Geen files

Volgende week finalewedstrijd in Goes

Toegevoegd: 20-09-2018, 14.39 uur
Volgende week finalewedstrijd in Goes
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

GOES - Op zaterdag 29 september strijden in Goes zeven brandweerploegen uit heel Nederland om de titel Landskampioen Hoofdklasse 2018.


Met de landelijke finale wordt het wedstrijdseizoen van de brandweer afgesloten. Vanaf de start van het seizoen gingen 69 ploegen op provinciaal niveau de strijd met elkaar de strijd aan. De overgebleven ploegen krijgen voor de finale allemaal hetzelfde scenario voorgeschoteld. Ze moeten hierbij hun vaardigheden tonen en ook laten zien hoe ze besluiten het incident aan te pakken.

Tijdens een vaardigheidstoets in de Hoofdklasse moet een brandweerploeg samen met een Officier van Dienst Brandweer een complex incident oplossen. Afhankelijk van het scenario kunnen ze hierbij ondersteunende diensten en specialisaties binnen de brandweer inschakelen. De (spelende) ploeg en de OvD worden gezamenlijk beoordeeld op hun vaardigheden.

Als u de brandweer aan het werk wilt zien, bent u van harte welkom om te komen kijken. Meldt u zich tussen 7.45u en 11.30u of tussen 13.45u en 16.15u bij de brandweerkazerne aan de Oranjeweg 100 in Goes. U wordt dan doorgestuurd naar de locatie waar de vaardigheidstoets wordt gehouden. Om het scenario tijdens de dag voor alle ploegen spannend en eerlijk te houden, worden kijkers ‘vriendelijk doch dringend’ verzocht tijdens en na de wedstrijden geen beeldmateriaal op sociale media te plaatsen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750