Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Gemeente Hulst zoekt levensredders

Toegevoegd: 20-09-2018, 14.48 uur
Gemeente Hulst zoekt levensredders
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

HULST - De gemeente Hulst wil in november mensen in het zonnetje zetten die een levensreddende handeling hebben verricht. Personen voordragen is vanaf nu mogelijk. Het moet overigens wel gaan om niet-professionele hulpverleners.


De gemeente legt uit: "Jaarlijks worden in ons land veel mensen gered door tijdig ingrijpen van burgers. Bijvoorbeeld omdat zij direct starten met reanimeren als iemand een hartaanval krijgt. Of omdat zij een bewusteloos persoon uit een brandend huis of een auto te water weten te redden. Ook in de gemeente Hulst komt het weleens voor dat burgers door snel en goed ingrijpen het leven van een persoon redden. Het zijn prestaties van formaat die letterlijk levensbelangrijk zijn. Het gemeentebestuur wil wederom graag personen die een levensreddende handeling hebben verricht in het zonnetje zetten."

Aanmelden van redders kan tot en met vrijdag 12 oktober 2018 via [email protected] of
telefonisch via 14-0114. De gemeente gaat na deze datum bekijken wie ook daadwerkelijk in aanmerking komt. Als de gemeente de aanmelding goedkeurt, dan zal de voorgedragen persoon op vrijdag 16 november 2018 om 15.30 uur in het stadhuis in Hulst worden beloond voor zijn of haar inzet.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren