Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 19 km

Celstraf seksueel misbruik valt hoger uit

Toegevoegd: 20-09-2018, 15.21 uur
Celstraf seksueel misbruik valt hoger uit
© Foto: Rechtbank Zeeland-West-Brabant (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG  - De 52-jarige H. G. uit Schoondijke is donderdag voor seksueel misbruik en het bezit van kinderporno veroordeeld tot een gevangenisstraf van 36 maanden waarvan twaalf voorwaardelijk. Er was een celstraf van twee jaar waarvan acht maanden voorwaardelijk geëist.


G.kwam medio 2012 in contact met een toen 12-jarig meisje en via social media wisselden de twee berichtjes uit. Naar gelang de tijd vorderde kregen de teksten seksuele trekken en na diverse ontmoetingen kwam het tot seks. Vier jaar lang werd het meisje door de man misbruikt en maakte hij foto's van hun seksuele handelingen.

Tijdens de behandeling van zijn zaak zei G. verliefd op het meisje te zijn geweest. Een gedragsdeskundige stelde vast dat G. een pedofiele stoornis heeft. De rechtbank veroordeelde G. overigens ook tot het betalen van 10.000 euro smartengeld aan zijn slachtoffer. Ook moet hij zich (als de reclassering dat nodig vindt) laten behandelen en heeft hij een contact en -straatverbod gekregen. Dat alles met een proeftijd van drie jaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lever geen naam (22-9-2018 om 17:44)
Dat dit niet hoort enzo snap ik allemaal de man dacht in zijn beleving een relatie te hebben gehad en heeft duidelijk hulp nodig. Wat ik niet snap in deze zaak is dat er wordt gesproken over 4 jaar misbruik bedoel zei wilde dit toch ook ? en was er zelf bij ? Wie kan mij hier over informeren hoe en wat op een normale manier dan svp hoe moet ik zo iets zien ? Meisje is minderjarig maar maakt ook slachtoffers ?
willem (21-9-2018 om 08:06)
veeeeeeel te lage straf. het enige plus punt: in de gevangenis wordt hij door iedereen met de nek aangekeken. door zo'n kl**tzak heb ik mijn toen 17 jarige dochter verloren: na jaren te zijn misbruikt kreeg de toen 36 jarige dader 2 jr voorwaardelijk....mijn dochter kon het niet meer aan en pleegde zelfmoord.
wim (21-9-2018 om 07:19)
Kan niet te hoog worden als je zo een meisje 4 jaar lang misbruikt
Cookie-instellingen beheren