Weerbericht:
Wisselvallig weekeinde
Verkeersinformatie:
Geen files

Grote stroomstoring treft delen van Zeeland

Toegevoegd: 03-10-2006, 16.27 uur
Door: Roland de Jong [Redactie HVZeeland.nl]

MIDDELBURG - Delen van Zeeland zijn dinsdagmiddag getroffen door een grote stroomstoring. De brandweer sprak enige tijd van een GRIP 2 situatie, dit is inmiddels afgeschaald.

Rond kwart over drie 's middags voer een ponton met een hijskraan een hoog-spanningsmast met twee leidingen kapot bij het Kanaal door Zuid-Beveland in Hansweert. Eén van de kabels in de mast raakte zwaar beschadigd. Hierdoor viel de stroom uit op Walcheren, Tholen en in Zuid-Beveland.

In de gemeente Reimerswaal traden de grootste problemen op. De problemen in deze gemeente duurden tot 16.30 uur. De problemen op Walcheren en Tholen waren binnen enkele minuten opgelost.

Energiebedrijf DELTA zal de kapot gevaren leiding binnenkort moeten ver-vangen. Er is volgens het energiebedrijf geen sprake van een gevaarlijke situatie. Wel is besloten het scheepvaartverkeer in het Kanaal door Zuid-Beveland te stremmen.

De hulpdiensten hielden zich op grote schaal bezig met het incident. In Middel-burg werd op de meldkamer het Regionaal Coördinatie Centrum bezet. Diverse officieren en commandanten van de verschillende hulpdiensten werden ingelicht over het incident.

De brandweerposten van Yerseke, Rilland, Krabbendijke en Kruiningen stonden enige tijd stand-by op de kazernes. Voor zover bekend hoefden de brandweer-lieden niet te worden ingezet.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750