Weerbericht:
Zonnig en droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 0 km

Nog altijd geen spoor van Herman Ploegstra

Toegevoegd: 21-09-2018, 10.41 uur
Nog altijd geen spoor van Herman Ploegstra
Door: Roland de Jong

IJZENDIJKE - Alhoewel sinds de heropening van de vermissingszaak van Herman Ploegstra uit IJzendijke flink wat tips heeft gekregen is er van hemzelf nog altijd geen enkel spoor. Het cold-caseteam dat de zaak onderzoekt is echter nog volop bezig, zo laat de politie vandaag weten.


“Voor buitenstaanders lijkt het misschien alsof het is stilgevallen. Begrijpelijk, want na de heropening van de zaak in juni is het een beetje stil gebleven. Het team heeft de afgelopen maanden echter gestaag doorgewerkt aan de zaak”, zo legt de politie uit in een persbericht waarin de huidige stand van het onderzoek wordt toegelicht.

In totaal zijn tot nu toe 46 oude en nieuwe getuigen gehoord. Volgens de politie zijn er 36 tips binnengekomen. “Het cold-caseteam heeft inmiddels een flink aantal tipgevers gesproken. Van een deel van deze informanten is de identiteit helaas echter niet bekend, waardoor niet op de inhoud van de informatie doorgevraagd kan worden.

De politie heeft ook verschillende locaties doorzocht maar meer gedetailleerde informatie kan hier volgens een woordvoerder vooralsnog niet over naar buiten worden gebracht. Wel geeft de politie aan dat inmiddels de nieuwste onderzoekstechnieken zijn toegepast op beschikbare telefoongegevens en telefoons. Hetzelfde geldt voor de telefoon, de kleding, enkele goederen en de auto van Ploegstra.

Aruba
Omdat bekend is dat Ploegstra in het verleden wel eens gezegd heeft dat hij een duikschool op Aruba wilde beginnen, zijn zijn verdwijning en een foto ook daar bij de politieteams in de briefings onder de aandacht gebracht. “Ondanks dat zowel de officier van justitie als de politie er van uitgaan dat Herman niet meer leeft, wil het team met deze actie uitsluiten dat Herman toch op Aruba vertoeft”, zo legt de politie uit.

Tot slot is het DNA van Ploegstra opgeslagen in de databanken van het Koninkrijk der Nederlanden en in internationale databanken van landen die het zogeheten Prüm-verdrag hebben ondertekend. “Dit verdrag maakt het mogelijk om informatie op het gebied van DNA, vingerafdrukken en verkeersgegevens onder elkaar uit te wisselen voor juridische- en politie-opsporingsdoeleinden”, zo licht de politie toe.

De komende tijd gaat het cold-caseteam verder met het horen van getuigen, het doorzoeken van belangrijke locaties en het onderzoeken van nog openstaande tips. “Het antwoord op het ultieme doel, ‘wat is er met Herman Ploegstra gebeurd’, is immers nog niet te geven”, zo stelt de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750