Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Lichaam Angelique Vis-Raas mogelijk gevonden

Toegevoegd: 22-09-2018, 14.05 uur - Update: 23-09-2018, 10.28 uur
Eén van de zoekacties naar de vermiste vrouw.
Eén van de zoekacties naar de vermiste vrouw.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

BEERSE (B) - Een lichaam dat donderdagavond werd gevonden in het Belgische Beerse is mogelijk dat van de vermiste 50-jarige Angelique Vis-Raas uit 's-Gravenpolder. De broer van de vermiste vrouw meldt via Facebook dat het lichaam van zijn zus is gevonden maar de politie houdt nog een slag om de arm.


Volgens het parket Antwerpen van het Belgische Openbaar Ministerie (OM) werd donderdagavond in een maïsveld aan de Veldstraat in Beerse (B) een lichaam gevonden. Het stoffelijk overschot werd rond 19.30 uur ontdekt door een landbouwer. De politie werd ingeschakeld en die startte een onderzoek.

Gisteren liet het Vlaamse OM weten geen aanwijzingen te hebben voor een misdrijf. De Belgische krant Het Laatste Nieuws meldt inmiddels dat het lichaam vermoedelijk dat van een vermiste Nederlandse vrouw is en dat het lichaam waarschijnlijk al langere tijd in het maïsveld lag. Ook zou er vermoedelijk sprake zijn geweest van zelfdoding.

Het Vlaamse politie-onderzoek is overigens nog niet afgerond. De identiteit van de vrouw moet nog definitief worden vastgesteld. Dat is ook de reden dat de Nederlandse politie nog geen zekerheid kan geven over de zaak. De vermissing van Vis-Raas staat ook nog altijd vermeld op de website van de politie. Volgens Het Laatste Nieuws wordt ook nog uitgezocht hoe de vrouw in Beerse terecht is gekomen. Beerse ligt op ongeveer 100 kilometer afstand van 's-Gravenpolder: een uur rijden met de auto.

Vis-Raas verdween op maandag 13 augustus in depressieve toestand in een zwarte Suzuki Alto. Ze nam geen legitimatie, telefoon of geld mee en er werd niets meer van haar vernomen. In de weken na haar verdwijning werd meermaals naar haar gezocht, onder meer in het Schelde-Rijnkanaal, het Kanaal door Zuid-Beveland en het havenkanaal bij Goes. Die speurtochten leverden wel twee andere te water geraakte auto's op maar niet de Suzuki van Raas, zoals werd gehoopt.

 

Vragen over zelfdoding? Bel 0900-0113 of kijk voor informatie en een live chatmogelijkheid op de website van 113 Zelfmoordpreventie: www.113.nl.

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (23-9-2018 om 10:01)
ik heb daar famillie wonen vorig jaar haalde een achternichtje er al een man uit het water die er net daar voor ingevallen was nu dit ik hoop maar dat zij deze man niet gevonden heeft
Peziep (22-9-2018 om 21:54)
Ik wens de broer bij deze erg veel sterkte bij het verlies van zijn zus.
Cookie-instellingen beheren