Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
99 files van totaal 368 km

Douane vindt nog eens 97 kilo coke

Toegevoegd: 23-09-2018, 10.23 uur
De totale straatwaarde van beide vondsten samen ligt op zo'n 3 miljoen euro.
De totale straatwaarde van beide vondsten samen ligt op zo'n 3 miljoen euro.
© Foto: FIOD
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op het schip waar eerder deze week al 20 kilo cocaïne werd gevonden die was verstopt tussen een lading bannen is bij een uitgebreidere doorzoeking een nog veel grotere drugsvondst gedaan. Dat meldt de FIOD.


Donderdag werd al coke met een straatwaarde van ruim een half miljoen euro gevonden. De Douane vond later, zo is nu bekend geworden, ook nog eens een partij van 97 kilo cocaïne. Deze nieuwe partij is goed voor een straatwaarde van bijna 2,5 miljoen euro, aldus de FIOD.

Ook de nieuw gevonden drugs is in beslag genomen en vernietigd. Het zogeheten HARC-team Rotterdam dat het onderzoek naar de herkomst van de drugs leidt, neemt uiteraard ook de nieuwe vondst mee in het onderzoek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-9-2018 om 07:16)
Hoeveel ladingen zullen er wel binnenkomen die niet door controle gevonden worden er schijnen in Vlissingen enorm veel drugs verhandelt te worden deze gevonden hoeveelheden zijn maar een kleine hoeveelheid die gezien worden
Moeder (23-9-2018 om 18:42)
Blijven zoeken....
AD. (23-9-2018 om 13:44)
We kunnen er wel vanuitgaan dat in elke lading vanuit zuid amerika drugs zitten .En nadat er 20 kilo,s is ontdekt is de politie tevreden en daarna gaat de grotere hoeveelheid er gewoon door.
Popeye (23-9-2018 om 13:08)
Hoewel goed werk natuurlijk heb ik t idee dat er bij lange na niet genoeg wordt gedaan in Narcostaat Nl met 40 jaar opgedane kennis aangaande smokkel, bananenenjacht en de gang van zaken in zowel binnenlandse als buitenlandse havens! Stinkt dát niet naar de misdaad dan? Ik deed t u voor n Harteveldt voor maar das wel over :-D
Popeye (23-9-2018 om 12:58)
Heeee, nóg maar ns goed, beter, best kijken dan :-)) Men verhaalt natuurlijk waar je bij staat! Ook op luchtbellen gelet?
Piet (23-9-2018 om 12:45)
De mensen die zich verrijken aan drugs mag je van mij direct berechten met een k...l. drugs ontwrichten de hele maatschappij en maken een hoop slachtoffers. Kijk voor de grap maar eens in Terneuzen of Vlissingen wat er gebeurt als het avond wordt!! Helaas rijdt de politie gewoon de ronde maar de plekken waar gedeald wordt komen ze niet of kijken een andere kant op.
Cookie-instellingen beheren