Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 29 km

Man (30) botst tegen politiemotor na controle

Toegevoegd: 03-10-2018, 15.31 uur
Man (30) botst tegen politiemotor na controle
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG - Een 30-jarige man is vanochtend door het lint gegaan nadat een motoragent hem en zijn voertuig wilde controleren bij de Bosschaartsweg in Middelburg. De man is aangehouden.


De agent zag dat de bestelbus waarin de man reed in slechte staat verkeerde. Toen de man het voertuig parkeerde bij een tankstation, besloot de agent een controle uit te voeren. De agent ging met zijn motor achter de bus staan en een bevraging in het politiesysteem wees uit dat het voertuig niet verzekerd was. De man werd hierop aangesproken.

De bestuurder reageerde volgens de politie direct recalcitrant maar liet de agent toch zijn werk doen. Na de controle stapte de verdachte echter in zijn bus om weg te rijden. Hij wilde achteruit weg, maar de agent sommeerde de man om dit vooruit te doen omdat de politiemotor nog achter de bus stond.

De man negeerde het bevel en reed toch achteruit. Hij raakte daarbij de politiemotor. In plaats van te stoppen, gaf de man bovendien nogmaals gas en reed hij achteruit het fietspad op. Vervolgens stopte de man en kon hij worden aangehouden voor onder andere poging vernieling.

Een tweede politie-eenheid arriveerde om de man naar het politiecellencomplex te vervoeren maar vervolgens ging de man door het lint. Hij begon te vloeken en te tieren en uitte ook bedreigingen. Ook twee arrestantenmedewerkers die de man naar zijn cel moesten brengen kregen een tirade. Drugsgebruik is volgens de politie mogelijk de oorzaak van het buitensporige agressieve gedrag van de man.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joop (4-10-2018 om 10:50)
Je leest niet goed, Antigsm, hij mocht zeker niet verder rijden!! Wat een malloot die gozer, rijbewijs afnemen! Niet verzekerd én onder invloed van drugs rijden.. hij zou maar nét niet kunnen remmen als je kind oversteekt. Dit soort lui direct van de weg afhalen!
Terneuzenaar (4-10-2018 om 09:42)
Drugs gebruik is mogelijk de oorzaak, dus niet bevestigd. Omschrijf deze agressieve labiele niet als junk, haters kicken op drugs gebruikers (soms terecht) maar er rijden veel meer medicijn gebruikers rond en alcoholisten die ook niet mogen auto rijden, net als senioren die levensgevaarlijke acties uithalen. Ik walg van oordelende “vermoedens” door schuimbekkende reageerders, dan vindt ik je ook dom volk.
Vlissinger (4-10-2018 om 09:15)
@antigsm: zo lees ik het ook maar dat neemt niet weg dat het een ontiegelijke randdebiel is in het busje! opsluiten, auto inbeslag, boete en rijbewijs ontnemen!
Piet (4-10-2018 om 08:33)
Dit zijn mensen zonder enige normen en waarden. Van mij mag je dit soort leeglopers een werkstraf van 10 jaar geven. De schade zal wel niet te verhalen zíjn bij deze eikel, vast een slechte jeugd gehad......
Jan de filatroop (3-10-2018 om 20:45)
Zeker k je hebt helemaal gelijk!na ff torentijd flikt hij gewoon het zelfde kunstje weer!
Vlissinger (3-10-2018 om 20:30)
En dit is dus de reden dat er niet genoeg speeksel testen kunnen worden afgenomen. Ik zet trouwens zeer grote vraagtekens of drugs iemand agressief maakt. Bij bijvoorbeeld alcohol geld nog steeds dat het je gemoedstoestand versterkt waarin jij je op dat moment bevindt. Ik denk dat die vent dus sowieso van nature al agressief is aangelegd. Door dit soort gekken betaald de burger dus meer belasting voor vernieling. Dit snappen ze niet omdat ze in hun eigen wereldje leven. Ik bedoel, anarchistisch lomp tuig zat die een hekel aan de politie/hulpverleners hebben omdat ze hun eigen regels en wetten willen maken. Die lui zijn zo simpel dat ze niet kunnen begrijpen wat er gebeurt als er geen wetten meer zijn. Chaos. Gewoon dom volk dus.
Cookie-instellingen beheren