Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 30 km

Scooterrijder geraakt door schot hagel Kloetinge

Toegevoegd: 03-10-2018, 21.41 uur
Scooterrijder geraakt door schot hagel Kloetinge
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

KLOETINGE - Bij de Kapelseweg in Kloetinge is dinsdagochtend een 17–jarige scooterrijder uit Yerseke geraakt door een schot hagel. Hij raakte daarbij gewond aan zijn benen.


Volgens de politie reed de jongen tussen 09.00 en 09.15 uur vanuit Kapelle over het fietspad langs de N670 richting Kloetinge. Toen hij de Monnikendijk wilde oversteken naar de Kapelseweg, hoorde hij vijf knallen. Twee fietsende meisjes hoorden de knallen ook en gaven een harde gil. De jongen viel van schrik om met zijn scooter. Hij voelde pijn aan zijn benen maar pakte desondanks zijn scooter op en vervolgde zijn weg naar school.

"Pas op school onderzocht de jongen zijn pijnlijke benen. Hij ontdekte aan de binnenkant van zijn benen ronde plekken. Ook op zijn scooter, zijn helm en in het zadel bleken ronde plekjes van een paar millimeter te zitten. Een huisarts heeft de benen van de jongen bekeken en deze bevestigde het vermoeden dat de jongen vermoedelijk door een schot hagel was geraakt", aldus de politie.

Doordat de jongen omviel zijn ook diens scooter, helm en jas beschadigd geraakt. Hij deed aangifte en inmiddels hebben agenten de plek van het incident bekeken. "Zij ontdekten op verkeersborden en de bijbehorende palen recente schade van hagelinslagen. Aan de hoek van de inslagen valt op te maken dat er vanaf een veld langs de N670 is geschoten. Zeer aannemelijk is dat de hagel vanaf de aan de overzijde gelegen boomgaard gelost is", zo stelt een politiewoordvoerder.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk gelijke ervaringen hebben gehad als de jongen woensdag. Ook wil men graag spreken met getuigen van het betreffende incident en in het bijzonder met de twee fietsende meisjes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (4-10-2018 om 09:12)
Ongeacht ik weet wie of wat dit heeft uitgevoerd en met wat voor reden dan ook, ongelukje of niet, opsluiten deze malloot! poging tot doodslag en weg ermee. man man man wie gaat er met een hagelgeweer (jacht geweer?) sochtendsvroeg bij de bewoonde wereld lopen schieten/jagen??
Popeye (4-10-2018 om 08:59)
'Levensgevaarlijke gek schiet met scherp op passanten' is te kwetsend ..?
Cookie-instellingen beheren