Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 348 km

Acht bekeuringen bij controles Walcheren

Toegevoegd: 04-10-2018, 13.06 uur
Acht bekeuringen bij controles Walcheren
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG - In Middelburg en Oost-Souburg heeft de politie donderdagmorgen verschillende brom- en snorfietsers gecontroleerd en beboet.


Op de Oude Vlissingseweg werden bijna 30 controles uitgevoerd. Eén persoon kreeg een bekeuring voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid. Deze persoon mag niet meer op zijn brommer rijden totdat deze weer aan de juiste eisen voldoet en opnieuw door de RDW is gekeurd.

Bij de draaibrug in Oost-Souburg werden 20 controles gedaan. Drie bestuurders kregen een bekeuring. Eén persoon reed zonder rijbewijs, een ander negeerde het rode licht van de spoorwegovergang en een derde reed met zijn brommer over het Jaagpad terwijl daar alleen gefietst mag worden. Verder kregen hier twee bestuurders een bekeuring voor het overschrijden van de maximum constructiesnelheid.

Tijdens het opbouwen van de controleplaats in Oost-Souburg zagen twee agenten een voor hen bekende man op een snorfiets rijden. Het was de agenten ook bekend dat hij geen rijbewijs heeft en daarom wilden ze hem aanspreken. De man ging er vandoor en negeerde in Groot Abeele een stopteken. Ondanks dat de man niet stopte, krijgt hij wel twee bekeuringen voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van het stopteken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
X (4-10-2018 om 20:58)
Goed gezien,het gaat echt alleen om geld ja.Onder de noemer verkeersveiligheid.Het woord milieu o.a. bestaat ook nog,daar wordt ook flink aan verdiend.Politie is ooit opgericht om bandieten te pakken.Dat is nu bijzaak,de politie heeft nu een financiële taak,voor die mensen waar wij op mogen stemmen....
John (4-10-2018 om 20:54)
@antigsm. Dit is inderdaad weer een mooi voorbeeld dat de politie helemaal niet om verkeersveiligheid geeft of überhaupt naleving van de regels. Ze zijn er om de staatskas te spekken en te beschermen. De tijd dat politie er echt voor de burgers was is verleden tijd en dit is percies de reden waarom er steeds minder respect is voor de politie. Alleen willen ze het zelf niet horen. Ga vooral zo door politie!
AntiGSM (4-10-2018 om 14:40)
Dus iemand waar ze van weten dat hij zonder rijbewijs rijdt (en dus NIET verzekerd is!) en een stopteken negeert krijgt gewoon 2 boetes thuisgestuurd!!!! Het gaat dus echt alleen maar om geld, ze vinden het niet belangrijk om zulke mensen van de weg te halen zodat hij geen brokken meer kan veroorzaken welke niet vergoed worden! Ze weten (staat in het artikel) wie hij is en het adres is bekend wat klopt hier niet?
Cookie-instellingen beheren