Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
17 files van totaal 53 km

Taakstraf geëist voor gijzelen en bedreigen ex

Toegevoegd: 04-10-2018, 19.25 uur
Taakstraf geëist voor gijzelen en bedreigen ex
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het OM heeft verzocht de Vlissinger J. A. (28) een taakstraf van 60 uur plus een voorwaardelijke celstraf van 30 dagen op te leggen. A. zou op 16 augustus 2017 zijn ex-vriendin in haar auto hebben gegijzeld, haar hebben bedreigd en ook nog eens haar auto hebben gestolen.


Het viel wel mee, vond A. Het stel was uit elkaar gegaan en een deel van de spullen lag in de woning van zijn schoonmoeder. A. wilde die spullen wel weer terug en kwam op de bewuste dag zijn ex toevallig tegen bij een supermarkt in Vlissingen.

A. zette zijn auto naast de hare en samen vertrokken ze in haar auto richting het huis van moeder. Ver kwamen ze overigens niet. De ex raakte in paniek. Volgens A. had ze dat vaker, zeker als ze moest autorijden. De ex zou daar ook pilletjes voor hebben gekregen.

Terwijl de auto langzaam reed, probeerde A's ex uit de auto te stappen. Hij hield haar tegen, naar eigen zeggen om haar te beschermen voor een ongeluk. Hij moest haar laten gaan toen andere mensen zich er mee gingen bemoeien.

A. reed met de auto naar zijn woning en omdat zij hem daar geen toestemming voor had gegeven, was het voertuig dus 'gestolen'. Kort na het voorval werd A. aangehouden en vervolgens vertoefde hij twee dagen in een politiecel.

De rechtbank doet uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren