Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 24 km

Politie waarschuwt voor babbeltrucs

Toegevoegd: 05-10-2018, 12.37 uur
Politie waarschuwt voor babbeltrucs
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland De Jong

MIDDELBURG - De afgelopen tijd zijn in de provincie weer verschillende personen het slachtoffer geworden van babbeltrucs. De politie heeft daarom een waarschuwing uitgedaan.


In Goes Zuid werd onlangs een hoogbejaarde dame (89 jaar) het slachtoffer van een babbeltruc. Een man van ongeveer 25 jaar belde aan en vertelde het slachtoffer dat hij wafels verkocht voor een goed doel. Door vlotte praatjes en slinkse wisseltrucs wist deze man zich de woning in te praten. Vervolgens maakte hij de vrouw geld afhandig.

In Oost-Souburg deden oplichters zich onlangs voor als medewerkers van een energie- of waterleidingbedrijf. Zij probeerden zich ook naar binnen te praten, bijvoorbeeld door aan te geven dat er ergens een lek zou moeten zijn. De benadeelden kwamen er dan later achter dat er geld en/of sieraden waren gestolen uit hun woning.

Vorige maand liet een dame van 91 jaar twee mannen in haar woning binnen omdat zij een navigatiesysteem op haar scootmobiel zouden monteren. De vrouw ging met de lift naar beneden en ging ervan uit dat mannen met de trap zouden gaan maar ze zag de mannen niet meer en toen ze terugkwam bij haar woning bleek het navigatiesysteem te zijn weggenomen. Gisteren was er nog een melding vanuit een woonzorgcentrum in Brouwershaven.

De dader in Goes was circa 1.70 meter lang. Hij had een getint uiterlijk en kort zwart haart. Mogelijk was hij van Indische komaf. De man droeg een donkerblauwe jas met biezen op de mouwen. Ook had hij een spijkerbroek aan. De politie meldt dat over deze man verschillende meldingen zijn binnengekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren