Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Strandpaviljoen Groede gaat in vlammen op

Toegevoegd: 05-10-2018, 16.54 uur - Update: 05-10-2018, 18.17 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

GROEDE - In Groede is vanmiddag strandpaviljoen Puur volledig verwoest door een felle brand. De brand aan de Zeeweg was in de wijde omgeving te zien.


Het vuur in het paviljoen aan de Zeeweg ontstond rond 15.20 uur in de meterkast en greep daarna snel om zich heen. De brandweer is uitgerukt met meerde blusvoertuigen en een waterwagen. Toen de brandweer arriveerde was het grotendeels houten strandpaviljoen echter al niet meer te redden. De brand was op dat moment al uitslaand.

Hittestuwing
Direct werd ingezet op het voorkomen van uitbreiding richting de naastgelegen duinen. De inspanningen van de brandweer waren succesvol en overslag kon worden voorkomen. Alle personen die in het paviljoen waren konden op tijd naar buiten komen. Wel kreeg tijdens het blussen één van de ingezette brandweerlieden last van hittestuwing. De brandweerman is in een brandweerwagen nagekeken door de ambulancedienst.

De brandweer zette vier blusvoertuigen en twee waterwagens in. Ook kwam een hoogwerker ter plekke. Vanuit een kreek 700 meter verderop werd water gepompt. De rookwolk van de brand was tot in de wijde omtrek te zien. De brand trok zowel vanaf het strand als de duinen veel bekijks. Vanwege de bluswerkzaamheden moest een deel van de Zeeweg worden afgesloten. Rond 17.40 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Voorlopig wordt er nog nageblust.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
G (5-10-2018 om 20:31)
Beste F, dit vanwege het materiaal dat niet bestendig is tegen zeewater. Ik hoop uw vraag hiermee te beantwoorden. Mvg, g
f (5-10-2018 om 19:48)
Ben ik de enige die zich afvraagt waarom bij een brand op t strand er zoet water aangevoerd/gebruikt wordt? Zeewater is er mi voldoende vlak in de buurt? mvg, f
Addy (5-10-2018 om 18:26)
Wat erg en triest dat Puur is afgebrand, zo een mooi stekje aan zee,,voor de eigenaar en personeel veel sterkte,
zeeuw (5-10-2018 om 18:00)
verschrikkelijk wat er is gebeurd maar een geluk dat het na het seizoen is geen gewonden maar sterkte aan de eigenaar
Ronald (5-10-2018 om 17:16)
Vreselijk voor de eigenaars en de werknemers, daar was geen redden aan helaas.
Cookie-instellingen beheren