Weerbericht:
Perioden met zon, maar ook enkele stevige regen- en onweersbuien
Verkeersinformatie:
10 files van totaal 40 km

Strandpaviljoen Groede gaat in vlammen op

Toegevoegd: 05-10-2018, 16.54 uur - Update: 05-10-2018, 18.17 uur
Door: Manfred Berrevoets & Roland de Jong

GROEDE - In Groede is vanmiddag strandpaviljoen Puur volledig verwoest door een felle brand. De brand aan de Zeeweg was in de wijde omgeving te zien.


Het vuur in het paviljoen aan de Zeeweg ontstond rond 15.20 uur in de meterkast en greep daarna snel om zich heen. De brandweer is uitgerukt met meerde blusvoertuigen en een waterwagen. Toen de brandweer arriveerde was het grotendeels houten strandpaviljoen echter al niet meer te redden. De brand was op dat moment al uitslaand.

Hittestuwing
Direct werd ingezet op het voorkomen van uitbreiding richting de naastgelegen duinen. De inspanningen van de brandweer waren succesvol en overslag kon worden voorkomen. Alle personen die in het paviljoen waren konden op tijd naar buiten komen. Wel kreeg tijdens het blussen één van de ingezette brandweerlieden last van hittestuwing. De brandweerman is in een brandweerwagen nagekeken door de ambulancedienst.

De brandweer zette vier blusvoertuigen en twee waterwagens in. Ook kwam een hoogwerker ter plekke. Vanuit een kreek 700 meter verderop werd water gepompt. De rookwolk van de brand was tot in de wijde omtrek te zien. De brand trok zowel vanaf het strand als de duinen veel bekijks. Vanwege de bluswerkzaamheden moest een deel van de Zeeweg worden afgesloten. Rond 17.40 uur kon de brandweer het sein 'brand meester' geven. Voorlopig wordt er nog nageblust.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AD. (7-10-2018 om 15:38)
Hier was niets meer te redden dat zou iedereen moeten snappen maar dat er dan toch mensen zijn die vinden dat ze maar zout water hadden moeten gebruiken snappen het echt niet omdat dan de blusvoertuigen grote schade zouden hebben opgelopen door het zand en het zout.
Rob (5-10-2018 om 22:19)
@f Het lijkt inderdaad logisch om bij een brand op het strand of duinen met zeewater te blussen. Bij de zee heb je te maken met eb en vloed. Mede daarom wordt ervoor gekozen om met zoet water te blussen omdat dan de dompelpompunit niet steeds moet worden verplaatst. Bovendien wordt er bij zeewater ook wat zand opgezogen wat niet wenselijk is voor de pomp. Verder veel sterkte aan eigenaar en personeel.
Ronald (5-10-2018 om 22:19)
@ f : Je geeft het antwoord zelf al, ik denk niet dat de brandweer zout water en zand in zijn pompen en materiaal wil en daarom blust men met "zoet" water. Hoe ga jij het water van op het strand tot bij de brand krijgen, met emmertjes zeker ? Een domme reactie op dit ingrijpende gebeuren hoor , wat voor veel leed bij de eigenaars en personeel zorgt.
A. (5-10-2018 om 21:45)
Misschien is zout water schadelijk voor de pomp?
Dan Kersten (5-10-2018 om 21:36)
Beste eigenaren, als oud-ondernemer in Zeeuws Vlaanderen en ook bezoeker in mijn vrije tijd: Eigenaren én Personeel veel sterkte....richt je vizier op 2019! Jullie verdienen een mooie en terechte herstart...Na verwerking... veel succes!
Henk (5-10-2018 om 20:42)
Beste F. Dit haf blijkbaar te maken met het feit dat het benodigde materiaal daarvoor niet optijd in gereedheid zou zijn, dit ivm de lokatie van de strandtent