Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 27 km

Fors boetebedrag open, auto getakeld

Toegevoegd: 06-10-2018, 13.25 uur
Fors boetebedrag open, auto getakeld
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

GOES - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Goes de auto van een 24-jarige Terneuzenaar in beslag genomen omdat deze nog voor 3.800 euro aan boetes open had staan en hij deze niet alsnog kon betalen.


De man werd rond 02.20 uur gecontroleerd bij de Grote Markt. Toen bleek dat de man nog een fors bedrag aan boetes open had staan en daarom zijn voertuig buiten gebruik gesteld kon worden, werd een takelbedrijf gebeld.

Toen de berger arriveerde, weigerde de man echter alle medewerking. De man werd uiteindelijk aangehouden voor het niet voldoen aan een bevel of vordering en diens auto werd alsnog weggesleept.

Op het politiebureau bleek dat de Terneuzenaar een kleine hoeveelheid hasj en wiet bij zich had. Dat leidde tot de verdenking dat de man wel eens onder invloed van drugs zou kunnen hebben gereden en daarom werd bij de man een speekseltest afgenomen. Deze scoorde positief op het gebruik van THC, de werkzame stof in cannabis.

Het monster van de speekseltest is opgestuurd naar het NFI zodat kan worden bepaald wat het exacte gehalte aan THC precies was. Nadat de man een verklaring had afgelegd mocht hij zijn weg vervolgen. De Terneuzenaar zal zich later voor een rechter moeten verantwoorden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Piet (6-10-2018 om 15:03)
Wel autorijden en softdrugs kopen maar kan geen bekeuringen betalen????? Auto verkopen en deze sukkel ook de afsleepkosten naast openstaande boetes laten betalen!! Als de rekening dan nog niet betaald wordt dan gewoon z'n verblijfplaats leegruimen. Geen genade voor zulke profiteurs van de samenleving.
willem (6-10-2018 om 13:40)
en maar gedogen die rommel. stel er paal en perk aan en verbied die drug(s) . wel gek: wettelijk verboden maar toch tolereren. mag ik ook een klein beetje inbreken? iemand een klein beetje in elkaar slaan? wat een flut regering--net een bananen republiek
Cookie-instellingen beheren