Weerbericht:
Zonnig en droog nazomerweer, vannacht mistbanken
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 14 km

Man met rijontzegging crasht bij achtervolging

Toegevoegd: 06-10-2018, 14.53 uur
Man met rijontzegging crasht bij achtervolging
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SLUIS - Een man met een rijontzegging die desondanks achter het stuur was gestapt, is vannacht bij Sluis tegen een boom gereden toen hij op de vlucht sloeg voor de politie.


Surveillerende agenten zagen rond 04.30 uur een personenauto op de Rondweg rijden waarvan ze wisten dat deze bij iemand thuishoorde die een rijontzegging had. Ze keerden daarom hun dienstauto en besloten de wagen aan de kant te zetten. De bestuurder had dit echter in de gaten en ging er met hoge snelheid vandoor.

Volgens de politie reed de man rond de 140 kilometer per uur en reed hij rechtdoor over twee rotondes. Bij de tweede rotonde verloor de man echter de macht over het stuur. De auto reed de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand.

De man bleek wonder boven wonder niet gewond te zijn geraakt. Hij stapte zelf uit zijn auto en liep vervolgens zelf naar de agenten toe. De 26-jarige man uit Oostburg is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Zijn auto is weggesleept door een takelbedrijf.

De man, die inderdaad al eerder een rijontzegging had, is op het bureau gehoord door de agenten. In overleg met de officier van justitie kreeg hij een dagvaarding. Hij moet zich te zijner tijd voor een rechter verantwoorden.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750