Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Trio vast op verdenking van diefstal

Toegevoegd: 06-10-2018, 16.24 uur
Trio vast op verdenking van diefstal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - In de nacht van donderdag op vrijdag zijn op de Middenweg (N61) bij Schoondijke drie personen aangehouden op verdenking van diefstal. Eén van hen zat dronken achter het stuur.


Omstreeks 2.00 uur zetten surveillerende agenten een personenauto aan de kant. De politiemedewerkers lieten de bestuurder van de auto een blaastest doen. Uit de test kwam een ‘A’ wat zoveel betekent als dat de man alcohol had gedronken.

De agenten lieten de bestuurder, een 48-jarige man uit Terneuzen, plaatsnemen in hun dienstauto zodat ze hem naar het bureau konden vervoeren voor de ademanalyse. In de tussentijd controleerden ze de andere inzittenden van de auto. Dit bleken bekenden van de politie te zijn.

In de auto zagen agenten vervolgens goederen liggen waarvan zij het vermoeden kregen dat deze van diefstal afkomstig waren. De agenten zijn hierop een onderzoek gestart en ook de andere inzittenden van de auto werden aangehouden. Het gaat om een 43-jarige vrouw en een 50-jarige man, beiden afkomstig uit Terneuzen.

Alle drie de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze in verzekering zijn gesteld. Ze zitten nog steeds vast omdat het onderzoek nog niet is afgerond. Bij een deel van de aangetroffen spullen is al een aangifte gevonden, dus die eigenaars zijn bekend. Van een ander deel van de spullen is nog niet bekend of ze van diefstal afkomstig zijn. Het gaat om diverse gereedschappen, kleding, huisraad en flessen drank.

De rechercheurs die met de zaak bezig zijn roepen mensen die in de afgelopen maand het slachtoffer zijn geworden van een inbraak of diefstal, en die zich nog niet hebben gemeld, op om aangifte te komen doen. Mogelijk krijgen de gedupeerden hun spullen terug en kunnen de drie verdachten van diefstal uiteindelijk voor de rechter gebracht worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren