Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

Jongen (15) gearresteerd na steekincident

Toegevoegd: 06-10-2018, 16.28 uur
Jongen (15) gearresteerd na steekincident
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

TERNEUZEN - Een 15-jarige jongen uit Terneuzen is vrijdagavond aangehouden omdat hij een 18-jarige plaatsgenoot in zijn arm zou hebben gestoken met een mes.


Een en ander gebeurde bij een horecagelegenheid in Terneuzen. Beide jongens waren daar onafhankelijk van elkaar. De aanleiding voor het steekincident is nog niet duidelijk. Mogelijk heeft het er iets mee te maken dat de aangehouden jongen behoorlijk wat alcohol had genuttigd, maar de exacte aanleiding probeert de politie nog te achterhalen.

Na het incident is de 15-jarige jongen weggegaan. De 18-jarige belde hierop de politie. De 18-jarige jongeman heeft aangifte gedaan. Hij heeft een kleine verwonding overgehouden aan het incident en hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen.

De minderjarige verdachte werd later, rond 23.15 uur, in het gezelschap van zijn ouders aangehouden. De jongen wordt vandaag verder gehoord in het politiecellencomplex. Van de verdachte is een blaastest afgenomen die uitwees dat hij 570 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Ter illustratie: van een volwassen iemand wordt het rijbewijs ingevorderd bij een dergelijke hoeveelheid.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ikkuh (7-10-2018 om 20:19)
Hoop dat die 15 jarige flink word aangepakt en het slachtoffer er niet teveel geestelijke schade aan overhoud
J (7-10-2018 om 11:07)
Alsof niemand vroeger dronk op zen 15e haha zijn we nu ineens allemaal heiligen die dit nooit deden ofzo? Dit heeft eerder met de opvoeding en het milieu te maken waar deze jongen in verkeert naar mijn mening
Daniëlle (7-10-2018 om 10:20)
@Willem, waar maakt u het er uit op dat dit een kroeg is gebeurt??? Er staat namelijk nergens dat het in een kroeg gebeurt is, maar bij een horecagelegenheid. Bij mijn weten is McDonalds geen kroeg. Getekend de moeder van het slachtoffer
Daniëlle (7-10-2018 om 09:57)
@Wim Faasse, Waar haalt u het vandaan dat er een ruzie heeft plaatsgevonden en dat allebei de jongens dronken waren?? Als u niet op de hoogte ben van de werkelijke feiten hou dan a.u.b. u commentaar voor u. Ik ben namelijk de moeder van het 18 jarige slachtoffer, dus weet precies wat er zich heeft afgespeeld. Mijn zoon was niet dronken en werkt hard voor zijn centen.
willem (7-10-2018 om 01:59)
wat doet een snotneus van 15 jaar in een kroeg? ik dacht dat minderjarigen geen alcohol geschonken kregen? stomdronken en dan iemand steken. dat kind hoort in bed om die tijd. zal wel met een taak straf aflopen. was er geen ouderlijk toezicht?
wim faasse (6-10-2018 om 18:44)
Wat een ruzie kan veroorzaken dat er weer eens drank in spel is en dan op de leeftijden van 15 en 18 jaar, voor mij onbegrijpelijk wat de kosten zijn die je betalen moet hoe komen zulke gastjes aan zoveel geld, en hoe kan een 15 jarige zo laat thuiskomen met te veel drank op ouders ?
Cookie-instellingen beheren