Dronken automobilisten in botsing

Toegevoegd: 07-10-2018, 11.38 uur

Dronken automobilisten in botsing
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

YERSEKE - Bij de Dahlialaan in Yerseke zijn vannacht twee dronken automobilisten met elkaar in botsing gekomen. Er is niemand gewond geraakt.

Getuigen hoorden rond 00.30 uur een harde knal en flink wat geschreeuw. Toen ze gingen kijken wat er aan de hand was reed een personenauto zonder verlichting weg. De politie werd gebeld en die trof midden op straat een personenauto. Ook vonden ze een kentekenplaat die niet van deze auto was.

"In eerste instantie gaf de eigenaar van de aangereden auto aan dat hij niet had gereden, maar later gaf hij dit toch toe. Getuigen verklaarden dit ook. Bij een blaastest blies de man 615 Ug/l. Omdat deze 51-jarige man uit Yerseke een rijontzegging had vanwege eerdere overtredingen kreeg hij twee processen-verbaal aangezegd: één voor het rijden onder invloed en één voor het rijden tijdens een rijontzegging", zo legt de politie uit.

Agenten hebben nog uitgekeken naar het andere voertuig dat bij de aanrijding betrokken was, maar deze werd niet meer aangetroffen. Toen zij aan de hand van de aangetroffen kentekenplaat de tenaamgestelde van het voertuig achterhaalden, troffen ze deze bij de eigenaar thuis aan. De auto had volgens de politie een boel schade en de wagen miste inderdaad een kentekenplaat.

De eigenaresse bleek een 58-jarige vrouw uit Yerseke te zijn. Zij moest ook een blaastest afleggen en ook de vrouw bleek te veel alcohol gedronken te hebben. Ze blies namelijk 620 U/gl en moest haar rijbewijs inleveren. Ook tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

De schade die is ontstaan door de aanrijding wordt verder door de verzekering geregeld. Ook een derde voertuig dat geparkeerd stond in de Dahlialaan raakte namelijk beschadigd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jacob (7-10-2018 om 14:01)
Rijbewijzen vernietigen auto's verbeurd verklaren en een toren hoge boet er boven op. Je zal door zulke aso's maar worden aangereden en er door gewond of erger aan toe zijn. Zie het laatste ernstige ongeval op de A44 maar. De straffen hierop zijn zwaar ondermaats.
jose (7-10-2018 om 13:54)
Mooier kun je het niet krijgen. Twee zatlappen tegen elkaar.
Michelle (7-10-2018 om 12:30)
Het is te hopen dat de verzekering niets betaalt . Kosten moeten door de drinkers zelf worden opgehoest. Anders leren ze het nooit!!