Ammoniaklekkage bij bedrijf Kapelle

Toegevoegd: 08-10-2018, 12.18 uur - Update: 08-10-2018, 13.34 uur

Door: Manfred Berrevoets

KAPELLE - Bij een bedrijf aan de Eversdijkseweg in Kapelle is maandagmorgen een ammoniaklekkage ontstaan. De brandweer was met groot materieel ter plaatse.

Tijdens werkzaamheden is rond 11.10 uur een lekkage ontstaan, waarna de bijtende stof vrijkwam. De concentratie ammoniak was zo hoog dat de brandweer met een speciaal gaspakkenteam ter plaatse was. Volgens de Veiligheidsregio is de hoge concentratie alleen in de loods gemeten.

Alle werknemers van het bedrijf zijn onderzocht door ambulancepersoneel en hoefden niet verder te worden behandeld. Eén werknemer is in aanraking gekomen met ammoniak. Er zijn voor de zekerheid meting verricht, maar er zijn buiten geen verhoogde concentraties ammoniak gemeten. Het gaspakkenteam heeft de lekkage rond 13.00 uur gedicht. Hierna is de loods geventileerd.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750