Zoekactie door KNRM na noodsignaal

Toegevoegd: 09-10-2018, 12.57 uur

Zoekactie door KNRM na noodsignaal
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

TERNEUZEN - De vrijwillige redders van KNRM reddingstations Breskens en Hansweert zijn maandagavond gealarmeerd nadat meerdere meldingen waren binnen gekomen van waargenomen vuurpijlen. Vuurpijlen worden gebruikt als noodvuurwerk als een schip in nood is.

Rond 21:30 uur ontving de Nederlandse Kustwacht drie afzonderlijke meldingen over waargenomen vuurpijlen ter hoogte van de Put van Terneuzen. Daarop werd de reddingsboot van Hansweert opgeroepen. Gezien de omvang van het zoekgebied en de duisternis werd later ook de reddingsboot uit Breskens gealarmeerd.

De reddingboten zochten samen met passerende scheepvaart het gebied gedurende 2,5 uur af, maar troffen niets aan. De herkomst van de vuurpijlen is niet bekend.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750