Agenten onwel na oppakken verdachten drugsafval

Toegevoegd: 11-10-2018, 14.03 uur

De bus bleek begin dit jaar in Arnhem gestolen te zijn.
De bus bleek begin dit jaar in Arnhem gestolen te zijn.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

THOLEN - Twee agenten zijn afgelopen nacht duizelig geworden nadat ze verdachten met drugsafval hadden opgepakt. Het gaat om twee mannen uit Poortvliet die reden in een gestolen bestelbus.

Op de Nieuwe Postweg in Tholen konden de politiemensen de bestelauto aan de kant van de weg zetten. Ze roken bij de bus een chemische lucht en zagen dat er vloeistof uit de achterzijde van de bus lekte, waarop de brandweer ter plaatse kwam. Na onderzoek en metingen werd de laadruimte van de bestelbus geopend. Op de laadvloer troffen ze resten van een vloeistof aan, mogelijk afkomstig van een eerdere drugsdumping.

De bus bleek bovendien begin dit jaar in Arnhem gestolen te zijn en te zijn voorzien van valse kentekenplaten. De twee inzittenden van de bus zijn aangehouden. Het gaat twee inwoners van Poortvliet van 32 en 20 jaar oud. Ze zijn voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet en worden vandaag verhoord.

De agenten die betrokken waren bij de melding, geven later in de nacht van woensdag op donderdag aan dat ze zich niet lekker voelden. Mogelijk zijn hun klachten veroorzaakt door de chemische lucht die in hun kleding/schoenen is gaan zitten. De politiemensen zijn op het politiebureau nagekeken door ambulancepersoneel.

De laatste maanden werd vaker drugsafval gedumpt op verschillende plekken in Zeeland. Dat gebeurde onder meer op Tholen en in Zeeuws-Vlaanderen.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750