Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
85 files van totaal 314 km

OM eist celstraffen voor invoer cocaïne

Toegevoegd: 11-10-2018, 20.47 uur
OM eist celstraffen voor invoer cocaïne
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - Tegen vier mannen is donderdag voor de rechtbank in Middelburg ieder een gevangenisstraf van vijf jaar geëist.


Het viertal, waarvan er twee alles ontkennen, worden verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van negentien kilo cocaïne. Twee van hen, de 26-jarige A. T. uit Middelharnis en de 31-jarige F. C.R. uit Colombia, werden op 25 februari bij de Bijleveldhaven in Vlissingen betrapt met de coke in hun bestelbus.

Kort daarna werden ook R. M. (38) uit Middelharnis en de 31-jarige J. van L. uit Sommelsdijk aangehouden. Volgens C. R. was hij in Colombia gedwongen om naar Nederland te gaan. Daar ontmoette hij later ook T. en samen reden ze op de bewuste dag naar de Bijleveldhaven om daar de cocaïne op de Eastern Bay uit het ruim te halen.

De coke was verstopt in een lading bananen. De douane had het schip al eerder bestempeld als een risicoschip omdat het uit Colombia kwam en bananen vervoerde. In die combinatie was er al eerder cocaïne Nederland binnengekomen en werd dus scherp in de gaten gehouden.

Wat de precieze rol - met uitzondering van C.R. - van de mannen was, werd niet duidelijk tijdens de behandeling van de zaak. Van L. had zijn inmiddels voormalige vriend een auto geleend en zei niet te weten was T. met die auto van plan was. ,,Hij had hem nodig voor zijn werk''. M. beriep zich op zijn zwijgrecht en T. had iets meer te vertellen: via via had hij gehoord dat er iemand naar een schip gebracht moest worden en daar kon hij 15.000 euro mee verdienen. Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-10-2018 om 14:25)
Lastig te bewijzen. Maar als iemand je vraagt: wil je iemand naar een schip brengen en daar krijg je 15.000 euro voor, dan klopt er wellicht iets niet. Ik vind dat betrokkenheid ook zwaar bestraft dient te worden.
willem (12-10-2018 om 08:15)
5 jaar is de eis--zal wel 4 jaar worden. daar gaat 1derde af--blijft 32 maanden--min het voorarrest:blijft over ca 30 maanden. geef ze maar de straffen zoals in Columbia en hetzelfde verblijf: minstens 6 jaar in een groot overvol hok waar de sterkste de baas is. de bajes in nederland is als in een hotel.
Kees (12-10-2018 om 08:04)
Zet ze maar in Colombia in de cel, gaat daar net eventjes anders.
Cookie-instellingen beheren