www.hvzeeland.nl

Automobilist vast na ernstig ongeval Sluiskil

Toegevoegd: 12-10-2018, 21.08 uur

Automobilist vast na ernstig ongeval Sluiskil
Door: Manfred Berrevoets

SLUISKIL - Woensdagmorgen ontstond op de Koegorsstraat bij Sluiskil een ernstige aanrijding tussen een auto en een bromfiets. De automobilist is aangehouden en zit nog vast. De politie zoekt nog extra getuigen.

Het ongeluk gebeurde rond 07.30 uur. De auto werd bestuurd door een 20-jarige man uit het Roemeense Botosani. Hij reed richting Westdorpe. De bromfiets werd bestuurd door een 16-jarige jongen uit Axel en reed in tegenovergestelde richting.

Tijdens het politieonderzoek is vastgesteld dat de automobilist met hoge snelheid over deze weg reed. Ter plaatse geldt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur. Er ontstond een aanrijding tussen beide voertuigen. De bromfietser werd met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Hij liep blijvend letsel op.

De bestuurder van de auto werd aangehouden. Uit onderzoek bleek dat hij geen alcohol had gedronken. Hij werd voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht. Hij is de afgelopen dagen verhoord. Deze jongeman is vrijdag aan de rechter commissaris voorgeleid. De officier van justitie vroeg om een in bewaring stelling. De rechter heeft deze voor veertien dagen toegekend.

De politie is nog volop met het onderzoek bezig en zoekt nog getuigen, die deze auto - een klein zwart model Suzuki - woensdagmorgen hebben zien rijden en iets over zijn rijgedrag of andere omstandigheden kunnen vertellen.