Lichaam in Scaldiahaven gevonden

Toegevoegd: 12-10-2018, 23.34 uur

Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur.
Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur.
1
© Foto: Manfred Berrevoets
Door: Manfred Berrevoets

NIEUWDORP - Vrijdagmorgen is een werknemer vanaf een werkeiland in het water van de Scaldiahaven gevallen en verdronken. Na een flinke zoektocht is het stoffelijk overschot vrijdagavond geborgen.

Het ongeluk gebeurde rond 08.15 uur. Diverse hulpdiensten werden gewaarschuwd. De hulpverlening was er in eerst instantie op gericht om de 40-jarige man uit Zwijndrecht te redden. Hij kon niet worden gelokaliseerd, vermoedelijk omdat hij al snel onder water verdween.

Rond 09.30 uur werd de reddingsoperatie omgezet naar een bergingsactie. Het Landelijk Team Onderwaterzoekingen van de politie zocht daarna met sonarapparatuur en wist het stoffelijk overschot vermoedelijk te lokaliseren. Door het opkomende water mochten brandweerduikers niet duiken en moest assistentie van marineduikers worden aangevraagd.

Na de nodige voorbereidingen gingen rond 20.00 uur de duikers van de marine te water. Zij troffen rond 21.30 uur het stoffelijk overschot van de man uit Zwijndrecht aan. Hij is voor verder onderzoek naar een mortuarium gebracht. De Inspectie SZW onderzoekt het bedrijfsongeval.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (13-10-2018 om 12:12)
Wel bizar: binnen de haven en bij daglicht .. daar moet toch wel meer zijn fout gelopen? Triest voor ieder die ermee te maken heeft.