Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 16 km

Politieauto’s beschadigd bij wilde achtervolging

Toegevoegd: 15-10-2018, 11.04 uur - Update: 15-10-2018, 14.05 uur
De politie na de achtervolging.
De politie na de achtervolging.
© Foto: Politie Zeeland - West-Brabant
Door: Manfred Berrevoets

ARNEMUIDEN - Na een wilde achtervolging door de politie is afgelopen nacht een 58-jarige vrouw uit Arnemuiden aangehouden. Meerdere politievoertuigen raakten beschadigd doordat de vrouw deze onderweg had geraakt.


Agenten zagen rond 03.25 uur op de Zuidwal een auto rijden waarvan de bestuurster verdacht werd van het rijden met een ingevorderd rijbewijs. De vrouw kreeg een stopteken, maar voldeed hier niet aan. Er volgde een achtervolging door Arnemuiden richting Wolphaartsdijk. Hierbij werden snelheden gehaald van ruim 100 kilometer per uur.

Op de Korenbloem zette de bestuurster haar voertuig stil maar toen een politiewagen achter haar stopte, reed ze achteruit tegen het politievoertuig aan. De vrouw reed vervolgens weg via de Van Cittersweg. Door de inzet van diverse politievoertuigen werd vervolgens geprobeerd de verdachte te stoppen.

Op de Muidenweg bij Wolphaartsdijk zette een eenheid een politiewagen zo neer dat de doorgang voor de bestuurster werd belemmerd. Hierop reed de vrouw echter opnieuw achteruit tegen een politievoertuig aan. Ook nu wist de vrouw door te rijden. Even verderop lukte het de agenten wel om de vrouw aan te houden. Haar wordt het rijden met een ingevorderd rijbewijs en het vernielen van dienstvoertuigen ten laste gelegd.

De politie heeft een blaastest en een drugstest afgenomen, maar de vrouw was niet onder invloed. Twee politievoertuigen zijn tijdelijk niet inzetbaar door het voorval.  De vrouw wordt vandaag gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (15-10-2018 om 17:00)
Dat lijke wel een ma Baker (van vroeger - Boney-M) maar dit is ma tokkie!! Goed werk van de Politie, zulk tuig mag gewoonweg niet meer aan het verkeer deelnemen. Zo zou ze ook gevlucht zijn als ze een aanrijding had veroorzaakt omdat ze zonder rijbewijs NIET verzekerd is! Je zal zoiets maar tegenkomen....
EM (15-10-2018 om 16:51)
Schandalig hoop dat mevrouw alle schade moet vergoeden en wens de 2 agenten sterkte en goed werk politie !
Gansje (15-10-2018 om 16:16)
en poging tot doodslag eisen wegens het bewust inrijden op politieagenten. Waarom was ze haar rijbewijs kwijt ? Alcoholverslaafde zeker ? Daarom vast ook maar een minimum aan strafeisen want dat is altijd met drankverslaafden. nee, moet je je wegenbelasting eens vergeten, ter plekke afrekenen of anders uitstappen en auto gevorderd. maar ja, financiële delicten zijn voor de geldlustige regering vanzelfsprekend veel belangrijker dan levensgevaarlijk gedrag en dienen daarom snoeihard aangepakt te worden, aldus het kabinet.
Cookie-instellingen beheren