Granaten tot ontploffing gebracht Vlissingen

Toegevoegd: 17-10-2018, 13.50 uur

Granaten tot ontploffing gebracht Vlissingen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - In Vlissingen heeft de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) enkele granaten tot ontploffing gebracht.

Volgens de gemeente Vlissingen waren de drie granaten gevonden tijdens detectiewerkzaamheden. Deze vonden plaats als voorbereiding op de bouwwerkzaamheden voor de nieuw te realiseren wijk Claverveld, gelegen tussen Vrijburg en West-Souburg.

In de nieuwe woonwijk zullen in totaal zo'n 150 huizen worden gebouwd.Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Burger (18-10-2018 om 11:50)
@Bram, overdrijven is ook een vak.
bram (18-10-2018 om 02:08)
Het wordt vlug gezegd, maar vergis je niet hoeveel dwaal-bommen en granaten er in Zeeland liggen. Destijds zijn we behoorlijk bestookt door de vijand, en die lieten echt geen visitekaartje achter waar al dit soort tuig is neer gesodemieterd. Je zal maar wonen op/in een gebied waar zo'n product uit de oorlog (klaar) ligt om jou samen met je gezin op te blazen. Persoonlijk ben ik dan ook heel blij met de EOD, die de kennis in huis hebben en het lef, om dit soort verachtelijke projectielen tot ontploffing te brengen op een voor iedereen verantwoorde manier, waarbij het eigen (levens) belang voor deze specialisten, ondergeschikt blijkt aan het belang voor de getroffen burger. Diep respect!!
vlissingen (17-10-2018 om 14:10)
heb niks gehoord