Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Agenten richten pistool op jongen met nepwapen

Toegevoegd: 18-10-2018, 11.24 uur
Agenten richten pistool op jongen met nepwapen
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

RILLAND - Agenten hebben woensdag met getrokken pistolen in Rilland een jongen aangehouden. Gemeld was dat de jongen een vuurwapen bij zich zou hebben. Na de arrestatie bleek sprake te zijn van een nepwapen.


Een voorbijganger had rond 16.25 uur bij het vijvertje aan de Burgemeester Jobselaan een groepje jongeren gezien waarvan één lid een vuurwapen bij zich had. Gewaarschuwde agenten zagen ter plekke inderdaad een groepje zitten maar toen zij arriveerden ging één van hen ervandoor. Na een korte achtervolging kon hij worden achterhaald. Hij gooide hierbij een rugtas weg.

“Omdat de agenten niet wisten of de jongen misschien een echt vuurwapen bij zich had, werd geen enkel risico genomen”, zo legt de politie uit. De jongen werd volgens een veiligheidsprocedure aangehouden. “Hierbij mogen agenten hun pistool pakken en als het nodig is ook op de verdachte richten”, zo vertelt de politie.

Twee agenten richtten gisteren daadwerkelijk hun pistool op de jongen. Ze sommeerden hem op de grond te gaan liggen en nadat hij dit had gedaan, kon hij worden aangehouden. De arrestant bleek een 16-jarige jongen uit 's-Gravenpolder te zijn. In de weggegooide tas zaten een mes en een nepvuurwapen.

“Het wapen was van enige afstand niet van echt te onderscheiden. De jongen is voor verder onderzoek naar een politiecellencomplex gebracht. Woensdagavond is hij verhoord en in diens woning is onderzoek gedaan. In het huis werden ook nog een gasdrukpistool met patronen, een dolk en kogels gevonden. Deze zijn in beslag genomen.

De jongen mocht na het verhoor het cellencomplex verlaten met de afspraak dat hij naar het politiebureau komt, als dat voor het onderzoek nodig is. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
adrie (18-10-2018 om 13:50)
Geeft niets dat de politie hun pistool op de jongen richten. Moet hij maar niet met een ( nep) wapen lopen.
vlissingen (18-10-2018 om 13:49)
gelukkig niet z'n kop eraf geschoten! mooi werk politie
Pdw. (18-10-2018 om 12:57)
Lekker joch! Beetje meer opvoeding gewenst.
Michelle (18-10-2018 om 11:52)
Heel goed opgetreden door de politie. Zo'n jongen denkt niet na. Voor hetzelfde geld was het een echt wapen geweest!
Cookie-instellingen beheren