Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Veroordeling voor meenemen auto ex

Toegevoegd: 18-10-2018, 15.58 uur
Veroordeling voor meenemen auto ex
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De 28-jarige Vlissinger J. A. is donderdag wegens diefstal veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee maanden en een taakstraf van zestig uur. Het Openbaar Ministerie (OM) had eveneens een taakstraf van zestig uur geëist, maar een beduidend lagere, voorwaardelijke celstraf gevorderd.


De relatie tussen A. en zijn vriendin was van dien aard dat ze gescheiden gingen wonen en de huisraad van A. bij zijn schoonmoeder zou worden opgeslagen. A. had inmiddels besloten dat hij zijn spullen nodig had en puur toevallig kwam hij midden augustus zijn ex bij een supermarkt tegen. Met haar auto reden ze samen weg.

Onderweg raakte de vriendin in paniek en wilde ze uit de rijdende auto stappen. Toen anderen zich ermee gingen bemoeien kon zij aan A., ontsnappen. A. nam de auto vervolgens zonder haar toestemming mee naar zijn woning en had zich daardoor schuldig gemaakt aan diefstal. Kort na het voorval kon hij worden aangehouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Willem de Ollander (18-10-2018 om 21:08)
.Zoals ik het verhaal begrijp is er niet opzettelijk een misdrijf gepleegd. Als iemand uit een rijdende auto dreigt te springen dan doe je er goed aan om die auto veilig weg te zetten en de sleutels in je zak te houden. Het verhaal is niet goed verteld of de rechtbank is in de war.
June (18-10-2018 om 20:59)
Beetje heel erg overdreven.....voor ergere dingen wordt minder gestraft.
Grote Smurf (18-10-2018 om 19:05)
@ Kees, Nee, kan hij niks aan doen dat zij uit de auto wilt stappen. Waar maak je dat uit op? Misschien is die gozer wel een gestoorde narcist/psychopaat die haar begon te bedreigen in de auto omdat ze nergens heen kon al rijdend. Dat soort lui misbruiken hun partner/ex altijd op momenten dat ze ermee weg kunnen komen. Dat lijkt mij veel waarschijnlijker. Het feit dat hij zich totaal niet om haar bekommert en wegrijd met haar auto zonder dit te vragen is al helemaal van den zotte. Goed dat ze er werk van heeft gemaakt!
Kees (18-10-2018 om 17:54)
Ik vind dit geen diefstal. Bedreiging en gijzeling ook niet als ik het zo lees.Ze zijn samen ingestapt in goed vertrouwen. Dat zij onderweg ineens in paniek raakt en een angstaanval krijgt en uit de auto wil springen die nog rijd kan hij niet aan doen. De auto midden op de weg parkeren is geen optie dus neemt hij de auto mee en stalt hem voor zijn huis om er later zijn spullen mee op te halen bij zijn schoonmoeder.
Popeye (18-10-2018 om 17:39)
Maar wanneer omgekeerd jouw ex een schuur vol verhuisdozen achterhoudt luidt t advies: vergeet dat maar! Om over gestolen kinderen nog maar te zwijgen .. De blinddoek van vrouwe justitiae is in dit soort zaken vaak nog ver te zoeken. Hoeveel auto's mag men 'bedrijfsmatig' wel niet werkelijk stelen voor er überhaupt gestraft wordt?!
Popeye (18-10-2018 om 17:33)
Dus voorkomen dat iemand uit een rijdende auto springt heet nu gijzelen?! Misschien geen heldenmedaille maar t lijkt mevrouw die panikeert en nu is meneer de lul, zoiets ..
Cookie-instellingen beheren