Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Celstraf geëist voor steekpartij AZC Middelburg

Toegevoegd: 18-10-2018, 16.17 uur
Het slachtoffer liep destijds ernstige verwondingen op.
Het slachtoffer liep destijds ernstige verwondingen op.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat de 21-jarige A. B. voor een jaar achter de tralies verdwijnt en, als stok achter de deur, ook nog eens een jaar voorwaardelijk opgelegd krijgt. B. zou deze zomer in het AZC in Middelburg iemand met een mes hebben gestoken.


Het steekincident gebeurde op 10 juni rond 19.00 uur in het complex aan de Laurens Stommesweg.  Aan de steekpartij ging een periode van beledigingen en scheldkanonnades richting B. vooraf. Met name dat hij regelmatig voor 'homo' werd uitgescholden viel bij B. verkeerd.

Op de bewuste avond bevonden B. en zijn kamergenoot zich in de keuken en het slachtoffer begon weer te schelden. Daarop ontstond enig duw- en trekwerk. Hierbij rolde het duo over de grond en B. stak met zijn mesje in de rug. Vervolgens liep hij weg. Hij kon kort hierop worden aangehouden.

Tijdens de behandeling van de zaak zei B., die heeft erkend, zo snel mogelijk Nederland weer te willen verlaten.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
willem (19-10-2018 om 04:12)
B wil het land zo snel mogelijk verlaten. waarom hem dan nog opsluiten? kost klauwen vol geld. neen DNA af en vingerafdrukken en maak het onmogelijk dat hij nog eens terugkeert.
AD. (18-10-2018 om 19:31)
Weer maar eens het bewijs dat als je dit zootje binnen haalt je dit resultaat krijgt en dat hij nu zelf aangeeft zo snel mogelijk het land weer wil verlaten geeft toch aan dat hij hier niks te zoeken heeft zoals de meeste zogenaamde azielzoekers.
Cookie-instellingen beheren