Weerbericht:
Vandaag lokaal een bui, maar ook wat zon. Morgen af en toe regen
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Zeer grote brand hotel Kamperland

Toegevoegd: 19-10-2018, 02.15 uur - Update: 19-10-2018, 10.04 uur
Door: Roland de Jong

KAMPERLAND - In Kamperland heeft een zeer grote brand gewoed in Amadore-hotel Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Er is niemand gewond geraakt.

De brand brak rond 00.30 uur uit en werd ontdekt via het automatische brandmeldsysteem. Binnen enkele minuten werd opgeschaald naar middelbrand. Later werd opgeschaald naar zeer grote brand en werden vier tankautospuiten, een hoogwerker en een waterwagen opgeroepen. Vanwege de coördinatie werd opgeschaald naar GRIP 1.

Het hotel werd direct volledig ontruimd want al snel was sprake van forse rookontwikkeling. Volgens de Veiligheidsregio Zeeland stonden buiten het pand al snel zo'n 170 personen. Inmiddels zijn alle kamers van deur tot deur gecontroleerd. Er is niemand gewond geraakt. Wel waren er verschillende personen die het op een gegeven moment koud kregen. Zij kregen dekens en badjassen uitgedeeld en enkelen warmden zich op in één van de aanwezige ambulances of brandweerwagens.

De brand blijkt beperkt te zijn gebleven tot het saunacomplex. De rook had zich echter wel door het gehele gebouw verspreid en daarom konden gasten niet terug naar hun kamers en appartementen. "De rookoverlast in het hotel is te groot om er in te kunnen verblijven", zo legde de Veiligheidsregio Zeeland vannacht uit. Rond 02.20 uur had de brandweer het vuur onder controle. ​Even na 03.00 uur kon definitief het sein 'brand meester' worden gegeven.

Gasten zijn onder begeleiding naar hun kamers gegaan om achtergebleven spullen op te halen. Bijna alle hotelgasten zijn inmiddels weg. Een deel van de gasten, bestaande uit zo'n 60 personen, is in alternatieve accommodaties ondergebracht. Voor hen waren indien nodig taxi's aanwezig. De overige hotelgasten zijn op eigen gelegenheid vertrokken. De overige gasten vertrekken in de loop van de morgen vanaf het hotel naar hun bestemming. 

De brandweer voerde rond 05.30 uur nog enkele laatste metingen uit om vervolgens hotelkamers weer vrij te kunnen geven. "De actuele meetresultaten zijn voldoende om delen van het pand vrij te geven", zo stelt de Veiligheidsregio. Er vindt ook nog een nacontrole plaats bij de brandresten in het saunacomplex.

De Veiligheidsregio verwacht tot circa 06.30 uur bezig te zijn. Hierna zal het pand worden overgedragen aan de eigenaar. Deze wordt inmiddels ondersteund door een medewerker van de Stichting Salvage.

Hotel Kamperduinen werd begin juni van dit jaar overigens ook al getroffen door brand. Toen kwam ook wel de nodige rook vrij maar de omvang van de brand bleef beperkt. Ook hoefde maar een deel van het hotel tijdelijk ontruimd te worden.

Zie ook:

Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750