Weerbericht:
Vrij zonnig, aanvankelijk enkele mistbanken
Verkeersinformatie:
Er zijn 8 meldingen, waarvan 2 files (4 km)

Grote brand in horecapand Hengstdijk

Toegevoegd: 19-10-2018, 08.20 uur - Update: 19-10-2018, 10.02 uur
Door: Roland de Jong

HENGSTDIJK - Aan de Hengstdijkse Kerkstraat in Hengstdijk heeft vanochtend een grote uitslaande brand gewoed in een café / bistro.

Omdat bij de melding rond 07.40 uur de brand al uitslaand was, heeft de meldkamer opgeschaald naar middelbrand en werden direct twee blusvoertuigen en een hoogwerker gealarmeerd. Even later werden ook een derde tankautospuit, een waterwagen en een ambulance opgeroepen.

Bij aankomst besloot de brandweer het pand niet meer binnen te gaan. Daarom werd de brand van buitenaf bestreden. Hierbij werd ook gebruik gemaakt van een hoogwerker. De brandweer gaat er vanuit dat er niemand meer in het pand aanwezig was. Er is niemand gewond geraakt.

Volgens de Veiligheidsregio Zeeland kwam bij de brand veel rook vrij. Deze trok richting camping De Vogel. Gasten van de camping kregen het advies om naar binnen te gaan en ramen en deuren te sluiten. In de omgeving van de brand zijn metingen verricht. Hiervoor werd een meetploeg ingezet. De meetploeg heeft geen verhoogde concentraties gemeten die gevaar voor de gezondheid op zouden kunnen leveren.

De officier van dienst van de brandweer kon rond 09.30 uur het sein 'brand meester' geven. De brandweer is nog wel bezig met nablussen en dit zal volgens de Veiligheidsregio Zeeland naar verwachting nog enkele uren duren.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Eddy (19-10-2018 om 18:54)
Je kan overal wel misselijk van worden natuurlijk maar van zulke opmerkingen wordt ik misselijk om eerlijk te zijn, ik woon er 50 meter vandaan en ja, er was een brandlucht maar dat was het dan he, blijf dan binnen he en doe de ramen dicht, en oppassen dat er geen gierkar voor bij rijd he, die stinkt meer hoor, miernneuker!
St Josephstr (19-10-2018 om 15:36)
Beetje jammer dat de camping werd gewaarschuwd en wij die op het dorp wonen het niet wisten, terwijl ik zelf de ramen en deuren al had gesloten. Omdat de stank niet te harden was
Dan Kersten (19-10-2018 om 13:07)
Heel veel sterkte voor de ondernemers......het zal je maar gebeuren! Triest.... Dan Kersten, oud-horeca ondernemer op Zeeuws-Vlaanderen.
Bewoner dorp (19-10-2018 om 09:52)
De camping gasten zijn op de hoogte gebracht vanwege de rookontwikkeling. De bewoners niet? En wij wonen dichterbij werd er misselijk van.