Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Paragliders gewond bij botsing in de lucht

Toegevoegd: 21-10-2018, 15.41 uur
Door: Roland de Jong

ZOUTELANDE - Boven het duingebied tussen Valkenisse en Zoutelande zijn zondagmiddag twee paragliders tegen elkaar gebotst. Ze raakten beiden gewond.


Het ongeluk bij Strand Biggekerke gebeurde rond 14.25 uur. Direct werden twee ambulanceteams, een traumahelikopter, een jeep van de strandwacht Vlissingen en een kusthulpverleningsvoertuig van de KNRM Westkapelle opgeroepen. Ook de politie ging met spoed ter plekke.

De slachtoffers bevonden zich tussen de officiële vliegplaats van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart (KNVvL) en strandcamping Valkenisse. De hulpverleners zijn het duin opgereden. Eén van de paragliders is met spoed per ambulance afgevoerd naar een ziekenhuis. De ander had lichtere verwondingen.

Hoe het ongeluk is gebeurd, is niet duidelijk. De Landelijke Eenheid van de politie gaat het incident verder bekijken.


Foto'sLocatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (22-10-2018 om 13:47)
Ze moeten gewoon beter letten!
Ron (22-10-2018 om 07:47)
Maar dit is niet de eerste keer, het is elk jaar wel een keer raak, en dus meestal op een zondag.
Ron (21-10-2018 om 16:39)
Het was er ook veel te druk met paragliders. En het gebeurt altijd op een zondag. Is er geen regel voor het maximumaantal paragliders?
Mic (21-10-2018 om 16:07)
Goh.. dat het nog zo lang geduurd heeft voordat er wat ging gebeuren is op zich al een wonder . Vast een leuke bezigheid , maar het was wachten op een ongeluk , is drukker als menig meeuwen kolonie daar op sommige momenten , en daar grijpt de natuur ook vanzelf in
Cookie-instellingen beheren