Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
74 files van totaal 301 km

Aangifte doen niet langer op bureaus Hulst en Sluis

Toegevoegd: 22-10-2018, 19.22 uur
Aangifte doen niet langer op bureaus Hulst en Sluis
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Aangifte doen op de politiebureaus in Hulst en Sluis is vanaf 1 november verleden tijd. Vanaf dan kunnen mensen alleen nog via internet of telefoon aangifte doen. Bij sommige delicten kan dit direct ter plekke.


De politiebureaus aan de Van der Maelstedeweg in Hulst en aan de Trageldam in Oostburg waren de laatste tijd al beperkt geopend maar vanaf 1 november vervalt dus ook de publieksfunctie voor het doen van aangifte.

Volgens de politie hoeft er voortaan niet altijd meer iemand op het bureau te wachten totdat er al dan niet iemand aangifte komt doen. Hierdoor gaat politiecapaciteit verloren, zo stelt de politie. Teamchef Eric Nagelkerke: "De ervaringen in Hulst en Sluis leren ons dat het publiek ons goed weet te vinden en ons niet persé op een politiebureau wil ontmoeten."

De politieposten blijven overigens nu en in de toekomst wel gewoon voor de lokale agenten beschikbaar.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Caroline Strooband (24-10-2018 om 21:35)
Ach aangifte doen of melding. Wordt toch niet serieus genomen. Als je een melding doet van een ernstig vergrijp krijg je valse beloftes. Terugbellen wordt er ook niet gedaan. Wacht al meer dan 1 jaar. Over een gebeurtenis van 06-2015 zo inhumaan. https://www.pzc.nl/zeeuws-nieuws/nabestaanden-horen-pas-na-crematie-over-dood-moeder-gerechtshof-berispt-hulster-notaris~a73b865a/
Terneuzenaar (24-10-2018 om 17:21)
Ik heb altijd aangifte kunnen doen wanneer ik vondt dat nodig was, en altijd reactie van de behandeling daarvan. De politie zou meer moeten verdienen, meer bevoegdheid maar vergeet niet dat het wel de mensen zijn die jou veiligheid en dat van anderen proberen te beschermen. Dus loop niet op hen te haten maar ga dan lekker in Den Haag met een doekje staan..
Dirk (23-10-2018 om 12:54)
De Polie hanteert dezelfde leus als de banken. Voor Zeeuws Vlaanderen luidt dit als volgt: Hoewel u onze kantoren niet meer kunt bezoeken, vergroten wij toch onze service aan u als klant. U kunt ons namelijk tijdens kantoouren bezoeken in Goes. Nee, u kunt de reiskosten niet declareren.
Lensen (23-10-2018 om 11:03)
het is toch treurig, ik kan nooit een politie bereiken buiten 112 en het zou beter zijn als elk dorp tenminste 2 of 3 polite mensen heeft met een auto natuurlijk. En ze zouden ook een stuk meer bevoegdheid moeten krijgen. Nederland wordt veel te soft.
Ja-Ja (23-10-2018 om 10:17)
Erik Nagelkerke. Dat is gezwam..Gewoon gemak zucht. Er zijn ook oudere personen. Per Pc of telefoon word er helemaal niets nagekeken.Alles automatich.Na een poosje word je onderwerp er gewoon automatisch uit bestand gegooit. Daar deze persoon ???iets anders aan het doen is,volgens Nagelkerke. Politie gaat steeds verder van de burger AF staan.
looijaard (23-10-2018 om 09:23)
Geen aangifte meer doen op het bureau, of dat anders wel kon. De helft van de tijd waren ze afwezig. Tjonge jonge we gaan er nog verder op achteruit. Gosternokke.
Cookie-instellingen beheren