Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Aapjes in beslag genomen in Zeeuws-Vlaanderen

Toegevoegd: 23-10-2018, 16.29 uur
Apen als huisdier houden is in Nederland verboden.
Apen als huisdier houden is in Nederland verboden.
© Foto: Dierenbescherming
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft onlangs samen met de NVWA en de politie twee kleine apen uit een woning in Zeeuws Vlaanderen gehaald. De dieren, die ogenschijnlijk in goede conditie waren, werden als huisdier gehouden. Dit is in Nederland verboden.


De dieren werden op vrijdag 12 oktober ontdekt maar hierover is vandaag pas door de Dierenbescherming bericht. Volgens de Dierenbescherming was een melding binnengekomen over twee apen en een hond. Het bleek om een Bruine kapucijnaapje en een Witoorpenceelaapje te gaan. De eigenaar had de aapjes in het buitenland gekocht en was zich van geen kwaad bewust. Ze verzorgde ze als echte huisgenoten, zo had één van de aapjes bijvoorbeeld een luier aan.

Het is volgens de wet in Nederland verboden om apen (primaten) als huisdier te houden. De apen zijn strafrechtelijk in beslag genomen en overgebracht naar een passende opvang. Het is nu aan justitie om te bepalen wat er verder met de aapjes gaat gebeuren, de eigenaar kan een proces verbaal tegemoet zien. Met de hond was niks aan de hand, deze kon gewoon bij zijn baasje blijven.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
F Harms en (24-10-2018 om 15:44)
Ja in mijn jeugd kende ik mensen met een aapje, maar om dat mens te verraden , dat goed is voor hen, Als ik zie wat er gebeurd met dieren en lui die de hond in de zomer uren laten zitten tot de dood er soms op volgt of net niet en die krijgen dat dier nog terug ook, dat snap ik dan weer niet
wim (24-10-2018 om 07:38)
Je hoort te weten dat het verboden is om aapjes te houden en horen thuis in de natuur of in dierentuin maar niet privé in een hokje.
Maki Taki (24-10-2018 om 06:25)
@aww, ja dan smelt je hart en dan wil je toch zo een dier bevrijden van mishandeling, of niet soms ? Of je bent zelf een harteloos beest en sluit je die zoals hier op voor je eigen plezier.
Ronin (23-10-2018 om 17:44)
zal wel weer zo een onaangepaste zijn dieduidelijk lak hebben aan nederlandse wetten.
aww (23-10-2018 om 17:37)
aww, wat ziet dat aapje er schattig uit!! Goed dat het niet mag hoor, maar als je zo'n aapje ziet dat smelt toch je hart, of niet dan??
Cookie-instellingen beheren