Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
104 files van totaal 401 km

OM wil celstraf voor man die huizenverkopers dupeerde

Toegevoegd: 23-10-2018, 18.54 uur
OM wil celstraf voor man die huizenverkopers dupeerde
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 78-jarige Goesenaar J. K. die een gezin uit Goes dupeerde door te doen alsof hij hun woning wilde kopen is dinsdag in Middelburg een gevangenisstraf van 180 dagen waarvan 59 dagen voorwaardelijk geëist. Het Openbaar Ministerie (OM) wil dat hij ook nog vijf maanden en twee weken cel uitzit die hij eerder voorwaardelijk kreeg opgelegd.


K., die al ettelijke keren eerder is veroordeeld voor oplichtingen, zou in mei van dit jaar tegen een echtpaar hebben gezegd dat hij hun woning van 355.000 euro wilde kopen. Alles was in kannen en kruiken, zij het dat de betaling wat uitbleef.

K. liet het echtpaar een document zien dat zou moeten aantonen dat hij meer dan vijf miljoen dollar op zijn rekening had staan. In het volste vertrouwen dat daarmee alles wel goed zou komen kocht het echtpaar zelf alvast een nieuwe woning.

De betaling van K. liet echter op zich wachten en deze keer was de smoes een storing bij de bank. Door een mededeling van de buren dat er een oplichtersechtpaar in de buurt bezig was, kregen de Goesenaren argwaan en ontdekten ze dat ze waren opgelicht. Doordat ze de koop van hun nieuwe woning moesten annuleren kregen ze een boete van tien procent en gingen zo voor een flink bedrag de boot in.

K. is geen onbekende in de wereld van oplichtingspraktijken. Hij is al circa veertig jaar actief, heeft de nodige vonnissen op zijn palmares en lijkt sterk te geloven in zijn eigen waarheden. Het grote geld moet steevast komen uit Nigeria, Oezbekistan maar in ieder geval uit Verweggistan en altijd zijn er betalingsproblemen.

Vorig jaar werd hij nog tot vijftien maanden cel veroordeeld voor het 'gratis' logeren in een hotel, de aankoop van een prijzige Mercedes en dat alles voor een beter leven en luxe. Volgens de deskundigen lijdt K. aan vasculaire dementie met als gevolg weinig besef van de realiteit, iets wat zijn gedrag zou kunnen verklaren.

Uitspraak 6 november.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Popeye (24-10-2018 om 10:53)
Tientallen mensen ontredderd maar minder celstraf die degene die m zn vet zou geven is in mijn optiek waanzinnig krom en heeft zodoende niets meer met rechtsspraak van doen. Een stelende top zet de norm zo blijkt.
wim (24-10-2018 om 07:51)
Hoe kan de man van 78 jaar aan zoiets om een woning te verkopen dan ben je toch niet normaal het is een grote oplichter als je leest wat de man allemaal op zijn geweten heeft het kan wel een ziekte wezen maar die man moet voor de rest van zijn leven opgesloten blijven en hoort niet meer vrij te wezen
Michelle (24-10-2018 om 07:48)
Dan toch maar naar de gesloten afdeling met deze man!
Jose (23-10-2018 om 19:58)
Dan lijdt deze man al 40 jaar aan vasculaire dementie. Volgens mij lijdt hij aan hebzucht of is dit een van de kenmerken van zijn dementie?
Cookie-instellingen beheren