Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Afgeleid door telefoon: man rijdt tegen boom

Toegevoegd: 25-10-2018, 11.17 uur
Afgeleid door telefoon: man rijdt tegen boom
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

'S-HEERENHOEK - Een 32-jarige man uit 's-Gravenpolder is woensdag met een bedrijfsbusje tegen een boom gereden omdat hij tijdens het rijden met zijn telefoon bezig was en zodoende zijn aandacht niet bij de weg had.


Het eenzijdige ongeluk gebeurde rond half vijf op de Heinkenszandseweg. Toen de politie arriveerde lag een 19-jarige man uit Meliskerke in de berm. Hij werd bijgestaan door omstanders. De man bleek als passagier in het busje te hebben gezeten. Hij hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurder is naar de huisartsenpost gebracht.

Van de automobilist is op het bureau een verklaring opgenomen. Hij wordt verdacht van artikel 5 van de Wegenverkeerswet (Verbod om gevaar en/of hinder te veroorzaken voor overige weggebruikers). Tegen hem zal proces-verbaal opgemaakt worden. Beide betrokkenen waren volgens de politie erg geschrokken van het ongeval.

De bedrijfsbus is weggesleept door een takelbedrijf.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Joris (28-10-2018 om 08:55)
@Lieve: Zeker een vader van een gezin had beter moeten weten. Hij had iemands kind kunnen doodrijden. Dus wat meer verantwoordelijk gedrag had een hoop narigheid kunnen voorkomen. En inderdaad, we doen allemaal weleens dingen achter het stuur, maar met je telefoon bezig zijn is nu eenmaal verboden omdat daardoor de verkeersveiligheid in gevaar is. Misschien verdedigd u dit gedrag omdat u ook een bel-stuurder bent?
Lieve (27-10-2018 om 12:13)
Gelukkig heeft de bestuurder er niks aan overgehouden want ook hij is vader van een gezin en gelukkig is het een leerles maar niet alleen voor hem voor iedereen die dit gezien en gehoord heeft is die een les. Iedereen die regeert met negatieve opmerkingen trek hier uw les uit want degene die nu hee hardste roepen doen zelf net zo hard mee met dingen achter het stuur.
Rien (26-10-2018 om 13:24)
Sterker nog, ik stuur wel eens met mijn knieén omdat ik een broodje zit te eten en in de andere hand een bak koffie heb (maar ik bel niet).
twinky (25-10-2018 om 20:44)
@kees . dat er passende procedure gestart wordt ja helemaal eens! maar iemand wensen dat hij er wat aan over zou houden vind ik erg stijlloos!
John doe (25-10-2018 om 19:08)
Karma
Kees (25-10-2018 om 17:52)
Zeuw niet goed gelezen? De bestuurder krijgt een artikel 5 procedure en die komt veel hoger uit dan 1000 euro. Dat is een cursus die je moet volgen anders krijg je het rijbewijs niet terug. Verder moet hij aan zijn baas de schade van het voertuig betalen want de verzekering betaalt in dit geval niks. Ik mag ook hopen dat hij er iets aan over houd. Karma
Cookie-instellingen beheren