Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Lagere straffen voor invoer 19 kilo cocaïne

Toegevoegd: 25-10-2018, 18.45 uur
Tegen de mannen waren hogere straffen geëist.
Tegen de mannen waren hogere straffen geëist.
© Foto: Politie
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Vier mannen, tegen wie twee weken geleden elk vijf jaar cel was geëist voor de invoer van 19 kilo cocaïne, zijn er donderdag met beduidend lagere straffen vanaf gekomen.


Zo kreeg de 31-jarige Colombiaan C. R. 30 maanden cel, de 26-jarige A. T. uit Middelharnis 42 maanden waarvan 12 voorwaardelijk en de 38-jarige eveneens uit Middelharnis komende R. M. kreeg een gevangenisstraf van vier jaar.

De 31-jarige J. van L. uit Sommelsdijk, die zijn auto aan T. had uitgeleegd, werd vrijgesproken. In zijn geval oordeelde de rechtbank dat er onvoldoende bewijs was dat hij wist dat die auto ook voor het vervoer van drugs zou worden gebruikt.

De mannen werden ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij de invoer van de bijna exact 19 kilo cocaïne. Op 25 februari werden T. en C.R. bij de Bijleveldhaven in Vlissingen betrapt met de coke in hun bestelbus. Kort daarna werden ook R. M. en Van L. aangehouden.

De cocaïne was verstopt in een lading bananen aan boord van het schip Eastern Bay. Omdat het een risicoschip was, hield de douane het schip al in de gaten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (27-10-2018 om 13:15)
waar slaat dit op een zware crimineel krijgt strafvermindering terwijl als je gepakt word voor een klein vergrijp dan krijg je jaren lang de reclassering achter je aan met een meldplicht waardoor je een baan en dus een normaal leven wel gedag kunt zeggen dus je dus wel zwaar gestraft word ons rechtssysteem is helemaal krom
Rico (26-10-2018 om 09:52)
Ja mensen misdaad loont echt in dit land... wat een top straf weer. Zal die rechter een klant geweest zijn? vergeet vooral al niet uw bekeuring te betalen. Anders bent u slechter af als deze criminelen...
Kees (26-10-2018 om 08:45)
Lekker in Colombia in de cel gooien, daar knappen ze van op.
wim (26-10-2018 om 07:28)
Wat lees ik lagere straffen gegeven door 19 kilo cocaïne die ze ingevoerd hadden,en denken ze nu echt dat dit de eerste keer is geweest wat kan er veel in ons land gebeuren en weer met lagere straffen weg te komen die eerder hoger waren hoeveel moet je dan invoeren voor hogere straffen te krijgen in en woord belachelijk.
bram (26-10-2018 om 02:28)
Gek he, maar ik kan nog steeds niet begrijpen waarom en waardoor de uitgedeelde straffen in dit soort zaken, zo verschillend zijn. Je smokkelt gewoon cocaïne of weet ik wat voor troep. Je wordt daar schuldig aan gevonden en vervolgens krijg je een andere straf dan iemand die het zelfde delict een paar weken daarvoor heeft uitgevreten. Justitie trek toch eens 1 lijn. Je voert troep in die in ons land niet thuis hoort, en of dat nou een kilo is of een ton, je krijgt gewoon de straf, levenslang. Standaard!!! Geen g oh over het aantal kilo's of wat dan ook. Op deze overtreding staat gewoon 1 straf. Punt uit !!
AntiGSM (25-10-2018 om 21:45)
Ach we zijn er al aan gewend in Nederland, criminelen krijgen aan de lopende band korting op hun straffen maar de gewone burger moet tot de laatste eurocent zijn boetes betalen ook al hebben ze dan geen geld meer om te eten, dan zijn ze onverbiddelijk!
Cookie-instellingen beheren