Weerbericht:
Wisselend bewolkt en vrijwel overal droog
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Vreemde geur op schip Westerschelde

Toegevoegd: 25-10-2018, 19.05 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Op een tankschip op de Westerschelde is vanmiddag een afwijkende geur waargenomen. De brandweer is daarom samen met Rijkswaterstaat naar het schip gegaan.


De melding over de vreemde lucht werd omstreeks 15.30 uur gemeld vanaf het 100 meter lange en 15 meter brede schip LS Eva, varend onder de vlag van Gibraltar. Uit voorzorg werden leden van de Maritime Incident Response Group (MIRG) van de Veiligheidsregio Zeeland opgeroepen: een team dat is gespecialiseerd in scheepsincidenten.

Vanaf de Poseidonsteiger in de Buitenhaven in Vlissingen is commandovaartuig RWS78 van Rijkswaterstaat vertrokken. Aan boord is onder meer een Adviseur Gevaarlijke Stoffen (AGS) van de brandweer. Rond 18.00 uur arriveerde het patrouillevaartuig bij het schip. Vervolgens is tot 18.45 uur onderzoek gedaan. Uit de metingen van de brandweer zijn geen bijzondere waarden naar voren gekomen. De RWS78 is daarom teruggekeerd naar de Buitenhaven.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rick (26-10-2018 om 10:16)
Illegaal ontgassingsgevalletje??
bram (26-10-2018 om 02:18)
Geen bijzondere waarden, maar toch een vreemde geur. Je vraagt je af: wat voor geur dan en is het niet belangrijk de veroorzaker van de "afwijkende geur" op te sporen. Die komt niet gewoon uit het niets, daar is een oorzaak voor. Wie weet wat voor troep er in die boot aanwezig is. Niet verstandig om dan maar gewoon terug te varen (als inspectie) als je op dat moment niets kan vinden.
Popeye (25-10-2018 om 21:44)
Mooi, niks gevonden, daar kunnen we moed uit putten :-D Stinkt t nog?
jan (25-10-2018 om 20:20)
Ik zou er maar eens een hond aan boord zetten.
Cookie-instellingen beheren