Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man rijdt met al jaren verlopen rijbewijs

Toegevoegd: 26-10-2018, 11.49 uur - Update: 26-10-2018, 11.55 uur
De man werd betrapt bij de Hogeweg in Hulst.
De man werd betrapt bij de Hogeweg in Hulst.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

HULST - De politie heeft vrijdagochtend in Hulst een 53-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt die al sinds 2011 geen geldig rijbewijs meer heeft.


Agenten zagen de man rond 10.15 uur rijden op de Hogeweg. Hij reed op dat moment in een niet gekeurde bedrijfsauto. Achter het voertuig was een aanhangwagen gekoppeld waarvan de lading niet goed vastgezet was. 

Tijdens de controle die volgde overhandigde de man een rijbewijs wat volgens de vermelde datum sinds augustus van dit jaar was verlopen. Een rijbewijs in de categorie B (auto) is tien jaar geldig. Bij nader onderzoek bleek dat het rijbewijs van de man na de uitgifte al in 2011 ongeldig is verklaard door het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

De man kreeg van de agenten verschillende bekeuringen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jokko van der Sneuk (26-11-2018 om 21:24)
was hij nou wel gekeurd en een netje over de lading, dan had hij nog zijn hele leven rond kunnen rijden... de kans is groot dat deze man geen vaste woon en verblijfplaats heeft en leeft van oude metalen. helaas kreeg hij "aandacht" omdat hij opviel.
AD. (26-10-2018 om 14:36)
Bij invordering rijbewijs of rijden zonder rijbewijs ook de auto in beslag nemen anders gaat dit gewoon door.
willem (26-10-2018 om 12:33)
als je APK verlopen is word het automatisch doorgegeven. Als je daarna niets doet kriijg je bericht van het CJIB. bij verlopen rijbewijs of ingetrokken is automatich doorgeven niet mogelijk???? Dit is weer nederland op zn best!!!
Cookie-instellingen beheren