Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
64 files van totaal 283 km

Lading suikerbieten verloren in Turkeye

Toegevoegd: 26-10-2018, 12.32 uur
Inmiddels is het transportbedrijf achterhaald dat de suikerbieten vervoerde.
Inmiddels is het transportbedrijf achterhaald dat de suikerbieten vervoerde.
© Foto: Politie Zeeland-West-Brabant
Door: Roland de Jong

TURKEYE - In het gehucht Turkeye tussen Waterlandkerkje en IJzendijke is iemand vanochtend een deel van een lading suikerbieten verloren.


Wijkagent Willem Pijpelink meldt op Twitter dat, nadat op straat flink wat suikerbieten waren aangetroffen, een onderzoek werd ingesteld naar de veroorzaker. Inmiddels is het transportbedrijf achterhaald dat de suikerbieten vervoerde.

Volgens Pijpelink kan het bedrijf een rekening verwachten voor het schoonmaken van het wegdek.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
walter (28-10-2018 om 13:33)
dit heeft niks met overbelading te maken, denk eerder dat de klep niet goed beveiligd was, waardoor hij open is gegaan, de bieten moeten alleen in de winter afgedekt worden bij een temperatuur vanaf -3, tijdens een eventuele controle krijgt men geen boete als de lading niet afgedekt is
Karel (28-10-2018 om 10:05)
De beste stuurlui staan aan wal.
Jb (27-10-2018 om 19:50)
B.B in Nederland mag je totaal gewicht 50 ton zijn en geen 40 ton en elke ton die ze teveel laden krijgen ze niet betaald
anoniem (27-10-2018 om 18:51)
@AntiGSM deze keer ben ik het geen 100% maar 300% met je eens. Waarom moeten dit gebeuren tijdens de bietencampagne. Aardappelen en uien nooit geen problemen. Misschien hun opdrachtgevers (ivm de privacywet mag ik geen namen noemen) niet bazen maar die het transport regelen tussen de boeren en de bieten fabriek aanpakken
JFK (27-10-2018 om 14:27)
De heren vervoerders zijn ook te lui om het zeiltje er overheen te trekken, zouden zxe ook veel zwaarder moeten straffen.
B.B. (27-10-2018 om 10:30)
Waarschijnlijk overbeladen en uiteraard zonder zeil erover! Is niet voor niets dat ze bieten e.d. liefst 's nachts vervoeren! Als je er achter rijdt heb je grote deuken of een ruitbreuk, maar aangezien er toch geen controle is, kunnen ze mooi hun gang gaan, het levert voor de vervoerder immers genoeg op,. de boete die hij krijgt kan er dan ook nog wel af! Als je 50 ton ipv de toegestane 40 ton vervoert scheelt dat toch een slok op een borrel! De mensen die langs de gereden route wonen en rijden ondervinden erg veel last van deze praktijken, huizen die verzakken en "aardbevingen" van de voorbij razende vrachtwagens zijn normaal, moet je maar niet in Zeeuws-Vlaanderen gaan wonen!
Cookie-instellingen beheren