Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Twee arrestaties voor zware mishandeling Breskens

Toegevoegd: 26-10-2018, 14.21 uur
Twee arrestaties voor zware mishandeling Breskens
© Foto: HVZeeland.nl (archief)
Door: Roland de Jong

BRESKENS - Na de zware mishandeling op 15 oktober in Breskens heeft de politie inmiddels twee verdachten opgepakt. Dat is vanmiddag bekend gemaakt.


Op de bewuste maandag werden op de Kieweg twee mannen mishandeld. Ze reden rond 21.30 uur in een bestelbus over de Kieweg en moesten daar stoppen omdat midden op straat een groepje jongemannen stond. Toen de twee uitstapen en de personen vroegen aan de kant te gaan, reageerde de groep meteen met geweld.

Bij het incident werd één van de slachtoffers zodanig mishandeld dat hij met meerdere botbreuken in zijn gezicht moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer werd diverse keren geschopt en geslagen. Bovendien werden beide slachtoffers vanuit de groep bedreigd met vuurwapens.

Na de aangifte is de recherche meteen een onderzoek gestart en in de dagen erna konden twee verdachten worden aangehouden. Eén van de twee verdachten, een 18-jarige Bressiaander, is op 16 oktober ’s avonds aangehouden in zijn woning. De ander, een 22-jarige man uit Oostburg, is op woensdagochtend 17 oktober van zijn bed gelicht door de politie.

Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten nog steeds vast. Bij een doorzoeking in de woningen van de twee verdachten, onder leiding van de rechter-commissaris, zijn diverse spullen in beslag genomen. Het gaat onder meer om tasers, computerapparatuur, een gasdrukwapen met munitie, een ploertendoder en een busje pepperspray.

Uit getuigenverklaringen en het verdere onderzoek is gebleken dat de twee aangehouden mannen deel uitmaakten van een groep van minimaal zes personen. Door de recherche wordt momenteel verder onderzoek gedaan naar de identiteit van de betrokken personen en hun precieze rol in het geheel. Door de politie wordt met meerdere rechercheurs aan deze zaak gewerkt. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
AntiGSM (26-10-2018 om 17:50)
Heel erg goed bezig van de Politie, nu maar hopen dat dit soort "heren" eens geen taakstrafje krijgen want wat dat betreft verbaas ik me vaak over de zeer milde straffen in Nederland!
Kees (26-10-2018 om 15:37)
Wat een helden, van mij mag je ze belonen met een nekschot.
Cookie-instellingen beheren